3000 pensionäri ei jõudnud rahale järele

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusteadlase Urmas Varblase hinnangul ei tohi valitsusel eelarvet kärpides olla tabuteemasid.
Majandusteadlase Urmas Varblase hinnangul ei tohi valitsusel eelarvet kärpides olla tabuteemasid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jaanuaris jättis Eestis enam kui 3000 pensionäri postkontorist raha välja võtmata ja see läks esialgu tagasi sotsiaalkindlustusameti kontole.


Ajal, mil sotsiaalkindlustusamet otsib taga enam kui tuhandet pensionäri, kes pole tänaseni andnud teada, kuidas nad 5. veebruaril tahaksid raha kätte saada, oli jaanuaris 3414 pensionäri, kes ei läinud oma toetusele järele.

Sotsiaalkindlustusameti pressiesindaja Elve Tontsi sõnul pole selles siiski midagi erilist. «Kindlasti oli nende seas inimesi, kes on haiglas või näiteks välismaal reisil,» lisas ta. «Tavaliselt tulebki igal kuul paar-kolm tuhat pensioni meile tagasi.»

Seda, miks inimesed oma raha välja pole võtnud, amet eraldi uurinud ei ole.
Postkontorist tagasi saadetud summa saavad need pensionärid kätte järgmisel kuul, sest siis saadab sotsiaalkindlustusamet neile juba kahe kuu pensioni.

Kui pensionär pole aga juba kuus kuud raha välja võtnud ja pole ka infot tema surma kohta, väljamaksed lõpetatakse ja sotsiaalkindlustusameti töötajad asuvad inimesega kontakti otsima.

Veebruarist muutub pensionide kojutoimetamine tasuliseks ning pensionäridelt on uuritud, kuidas nad sooviksid edaspidi raha kätte saada. Nädala keskel polnud sellest üle Eesti teada andnud 2200 pensionäri. Praeguseks on nende hulk Tontsi hinnangul kahanenud alla 2000. Täpne arv selgub 3. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles