Repliik: Raha välja

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärast seda kui Swedbank oli viinud Lossi tänavalt minema sularahaautomaadi, kuulsin paari päeva jooksul mitu korda, kuidas raha välja võtma läinud inimesed pettunult sajatasid. «Kurat, viige jah kõik kesklinnast minema!» kõlas üks eriti konkreetne pahameeleavaldus.

Panga selgitus, et lähim automaat asub kõigest 300—400 meetri kaugusel, kõlab küll põhjendatult, kuid muudatustega leppida on alati raske. Olen minagi harjunud töökoha tõttu just sealt raha välja võtma ja väikelinnas tundub tüütu isegi 400 meetrit vales suunas kõndida. Pealegi oli see alati abiks neile, ennekõike linna külalistele, kes Viljandi kohvikus avastasid, et kaasas pole sularaha. Nimelt ei saa seal kaardiga maksta.

Tänase «Sakala» samateemalisest artiklist selgub, et nelja panga kavandatavast ühisest pankadeülesest automaadisüsteemist jääb kõrvale Swedbank. Kui esmapilgul tundub suurima automaatide arvuga panga eemalejäämine negatiivne, siis tegelikult on asi vastupidi: nii säilib konkurents. Kui süsteemiga liituksid kõik pangad, oleks neil väga lihtne hakata kohe raha väljavõtu kohti optimeerima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles