Maratoni võitnud Algo Kärp teenis meistrikulla

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval Võrumaa mägede vahel keerulistes oludes sõidetud Haanja maratonil tuli võitjaks Viljandi suusaklubi esindav Algo Kärp, kes teenis ühtlasi Eesti pikamaasuusatamise meistri tiitli.

Viljandi suusaklubi liige läbis distantsi ajaga 2:09.44,1. Teisena lõpetanud Aivar Rehemaa kaotas võitjale 5,6 sekundiga ning kolmandana poodiumile jõudnud Siim Sellis jäi võitjast maha 58,2 sekundit.

Neljandat korda Võrumaal suusamaratoni võitnud Algo Kärbi sõnul on kõik võidud tulnud väga raskelt ning erand polnud seegi kord. «Eest ära sõita polnud võimalik, sest tagumistel meestel libises suusk puhtaks sõidetud jäljes palju paremini,» hindas suusataja rajaolusid keeruliseks.

Viis kilomeetrit enne lõppu tegi Tarvastu vallast pärit sportlane õnnestunud rünnaku: lisanud ühel tõusul kiirust, vedas ta Aivar Rehemaaga väikese vahe sisse ning suutis Siim Sellise maha raputada.

«Hoidsin tempot lõpuni,» meenutas Algo Kärp sõidu otsustavaid hetki. Võitja arvates andis talle märkimisväärse eelise väga hea rajatundmine.

Haanja maratoni 43-kilomeetrisel distantsil sai tulemuse kirja 611 suusatajat. Peale võitja jõudsid Viljandimaa meestest kõrgele kohale veel Martin Nassar ja Kevo Kärp, kes olid 20. ja 21., samuti Andrus Kasekamp (26.) ning Kaarel Kallas (46.).

Selle hooaja Estoloppeti sarja eelviimane etapp sõidetakse eeloleval pühapäeval, mil Kõrvemaa matka- ja suusakeskusest stardib Tallinna maraton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles