Viljandi prügila saab sorteerimisliini

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:PRÜGIMÄGI: VILJANDI, EESTI, 20NOV07
CLEANAWAY. PRÜGIMÄGI. PILDIL VILJANDI PRÜGIMÄGI.
er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
SAKALA01:PRÜGIMÄGI: VILJANDI, EESTI, 20NOV07 CLEANAWAY. PRÜGIMÄGI. PILDIL VILJANDI PRÜGIMÄGI. er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel kell 14 käivitatakse Viljandi prügila territooriumil eelsorteeritud olmejäätmete sorteerimisliin, mis jääb siia ka pärast prügimäe lõplikku sulgemist.


Abilinnapea Rein Triisa sõnul võimaldab sorteerimisliin eelsorteeritud olmejäätmete liigiti eraldamist. «Viljandile tähendab see pakendikoti teenuse kasutuselevõtmist, mis hõlmab kogu linna elanikkonda,» lisas ta.

Sorteerimisliini ostmine koos paigaldamisega läks maksma kokku 4 144 796 krooni, millest 3 360 048 krooni saadi Keskkonnainvesteeringute Keskuselt, Viljandi eelarvest panustati 784 748 krooni.

Pärast 19. juulit, kui kohalikes prügilates ladestamine lõpetatakse, jääb Viljandis tööle jäätmejaam, kus sorteeritakse olmejäätmeid ning saab ära anda ohtlikke jäätmeid, ehitusprahti, paberit, pappi jne.

2013. aastaks peab senine ladestusala olema nõuetekohaselt suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles