Varjupaigas võib leida peavarju ja mõistmist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste varjupaigas osutub sageli kõige olulisemaks inimlik mõistmine ja toetus.
Naiste varjupaigas osutub sageli kõige olulisemaks inimlik mõistmine ja toetus. Foto: Liis Saar

Viljandi naiste varjupaiga perenaise Marju Tuoppi sõnul pakub asutus naistele turvalist pelgupaika vägivallaohu korral või pärast vägivallajuhtumit. Sealt saab ka kriisiabi, nõustamist, psühholoogi ja juristi konsultatsioone ning abi ametiasutustega suhtlemiseks.

«Sageli osutub kõige olulisemaks lihtne inimlik mõistmine ja toetus,» tõdeb Marju Tuoppi. «Tähtis on, et abivajajal oleks mõnda aega võimalik elada kohas, kus ta saab rahuneda, mõelda oma olukorra üle, tunda end aktsepteerituna ja turvaliselt. Varjupaigas on inimene, kes kuulab tema lugu ning aitab jõuda selgusele, millised sisemised ja välised ressursid on tal võimalik oma elu muutmiseks kasutusse võtta.»

Tuoppi ütlemist mööda on tähtis naise valik heaks kiita ka siis, kui too otsustab, et ei ole veel muudatusteks valmis, ja läheb koju tagasi.

«Naine võib mitu korda kodust ära minna ja tagasi pöörduda, enne kui ta jõuab otsusele, et vanaviisi enam jätkata ei saa. Otsust teha ongi kõige raskem. Kui see on tehtud, vabaneb ka jõud, mis aitab vanale elule selja pöörata ja uut alustada.»

Viljandimaa naiste varjupaiga kontakttelefon on 5805 0535 ja varjupaika võetakse ööpäev läbi seitse päeva nädalas. Selle aadressi turvalisuse huvides ei avalikustata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles