Kultuurimaja uus juht asub täna ametisse

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Kukk on juhtinud mitme suure teatri turundustegevust, aga olnud ka näiteks vene teatri direktor.
Jaanus Kukk on juhtinud mitme suure teatri turundustegevust, aga olnud ka näiteks vene teatri direktor. Foto: Marina Puškar / Postimees

Täispikkuses artikkel ilmus
15. veebruari «Sakalas»


15. veebruaril asus Viljandi kultuurimaja direktori ametikohale Jaanus Kukk, kes on viimased kümme aastat töötanud Tallinna ja Tartu teatrites.

Linnavalitsus pidi renoveeritavale kultuurimajale uut juhti otsima hakkama pärast seda, kui senine direktor Tiit Kalmet mullu oktoobris raekojas lahkumisavalduse lauale pani.

Ametikoha täitmiseks väljakuulutatud konkursile esitas kandideerimisavalduse seitse inimest, kellest vestlusele kutsuti viis. Linnapea Loit Kivistiku sõnul oli nende seas nii praegusi kui endisi viljandlasi. Võitjaks nimetatud Jaanus Kukk oli ainus, kellel polnud Viljandiga tihedamat sidet.

Jaanus Kukk tunnistas, et seni on tema kokkupuuted Viljandiga olnud pealiskaudsed ning põhinenud siin elavatel tuttavatel.

«Ühest küljest oleks ehk tõesti lihtsam, kui oleksin kohalike oludega paremini kursis. Teisalt on hea, et tulen väljastpoolt, sest see annab võimaluse nii mõnelegi asjale värske pilguga vaadata,» rääkis ta. «Pean ennast avatud ja õppimisvõimeliseks inimeseks ning usun, et suudan kiiresti sisse elada.»

Kukk lisas, et kavatseb koos perega lähemal ajal Viljandisse kolida.

Viimase kümne aasta vältel on Jaanus Kukk tegutsenud peaasjalikult teatri vallas. Ta on pidanud turundusjuhi ametit Vanemuise teatris ning Tallinnas vene ja nukuteatris ning istunud ka vene teatri direktori toolil. Ülemöödunud aastal aitas Kukk teatril NO99 ellu viia palju kõlapinda leidnud suurprojekti «Ühtse Eesti suurkogu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles