Kõlavad Doris Kareva tekstidele kirjutatud laulud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doris Kareva
Doris Kareva Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval, 21. veebruaril kell 18.30 on viljandlastel võimalik osaleda erakordses muusikasündmuses. Viljandi muusikakooli orkestrimajas antaval tasuta kontserdil tuleb esiettekandele noore helilooja Jaak Siku vokaalteos «Kolm laulu Doris Kareva luulele». Laulab metsosopran Iris Oja.

See kontsert on ühtlasi austusavaldus neile, kes on läbi aastate Viljandis eesti muusikat õpetanud: Johannes Jürissonile, Leo Normetile, Lepo Sumerale ja teistele. Nendest koloriitsetest tegelastest tuleb juttu enne kontserti kell 16.30 muusikakooli saalis.

Esitletakse Sirje Vihma-Normeti raamatut «Kahekõne Leo Normeti päevaraamatuga» ja Leo Normeti Sibeliuse-raamatut. Vestlusele vahelduseks kõlab Urmas Sisaski klaverimuusika, õhtut juhib Maret Tomson.

Kohtumisõhtule järgneval kontserdil astub üles noortest andekatest muusikutest koosnev trio koosseisus Farištamo Susi (klaver), Marten Altrov (klarnet) ja Theodor Sink (tšello). Nende debüüdile tasub tulla kaasa elama, sest lootustäratavat gruppi ootab kindlasti ees suurepärane karjäär.

Noorte muusikute kontserdi kava on põnev: Lepo Sumera, Helena Tulve, Erkki-Sven Tüüri ja Jaak Siku teoste kõrval kõlab prantsuse helilooja Vincent d’Indy «Trio op 29». See teos on erutav juba ainuüksi muusikatämbrite mõttes, sest koos kõlavad klaver, klarnet ja tšello.  

Aile Asszonyile pühendatud vokaaltsüklis on Jaak Sikk kasutanud Kareva luuletusi «Kõik läheb katki», «Jah, vahel hüütakse meid» ja «Hommik võtab ohjad». Ehkki 25-aastane helilooja on ühtlasi suurepärane pianist, esitab klaveripartii seekord Farištamo Susi.

Jaak Sikku kui pianisti saavad viljandlased tundma õppida sügisel, kui ta tuleb siia esinema tervet õhtut täitva klaverimuusikakavaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles