Starmani analoogtelevisiooni hind tõuseb

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starmani kommunikatsiooni­spetsialist Kristi Reiland põhjendab hinnatõusu kulude kallinemisega.
Starmani kommunikatsiooni­spetsialist Kristi Reiland põhjendab hinnatõusu kulude kallinemisega. Foto: Timo Hartikainen

Pärast seda, kui avalikkuse ette jõudis riigi otsus jätta ära analoogsidepõhise kaabeltelevisiooni digipööre, saabusid Starmani klientide postkasti hinnatõusuteated.

Analoogpõhise televisiooni vaatamine kallineb Starmani kaabelvõrgus märtsist. Näiteks suurema kanalite arvuga kliendid peavad praeguse 9.99 euro asemel maksma 10.99 eurot ehk kümme protsenti rohkem.

Starmani kommunikatsioonispetsialist Kristi Reiland ütles, et kindlasti ei mõjutanud seda otsust valitsuse loobumine teisest digipöördest.

«Hinnad on meil kulupõhised ja põhjalikult kalkuleeritud,» selgitas ta. «Info pakettide hinnamuudatuste kohta avaldati meie veebilehel 1. veebruaril, uudised digipöördest loobumise kohta tulid mõni päev hiljem.»

Reiland ütles, et kaabeltelevisioonis analoogsidel põhineva teenuse hinnatõus on tingitud analoogsignaali edastus- ja hoolduskulude märgatavast kasvust.

«Lisaks on tõusnud analoogtelevisiooni monitooringu kulud. Nende kulude kasv sundis ka meid lõpuks tõstma analoogtelevisiooni hinda,» rääkis ta. «Hinnatõus on piirkonniti ja pakettide kaupa erinev, põhinedes piirkonnas tõusnud kuludel. Eelmine hinnatõus jäi läinud aasta algusesse.»

Reiland märkis, et samas langetas Starman digiTV pakettide hindu: näiteks M-paketi hind kahanes ühe euro võrra, samuti tõi firma turule varasemast ühe euro võrra soodsama S-paketi.

«Et Starman Stardiga saab igaüks valida just endale huvipakkuvad digitaalsed telekanalid, soovitava netiühenduse kiiruse, tasuta telefonikõnede mahu ning muud lisateenused, võib uus pakett lõpuks tulla isegi soodsam kui senine,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles