Meistril jääb üle vaid rõõmustada

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta saavutuste põhjal Viljandimaa parimaks laskesportlaseks pärjatud Kairi Heinsoo pälvis Eesti naiste õhkpüstoli laskmise meistrivõistlustel kuldmedali.
Eelmise aasta saavutuste põhjal Viljandimaa parimaks laskesportlaseks pärjatud Kairi Heinsoo pälvis Eesti naiste õhkpüstoli laskmise meistrivõistlustel kuldmedali. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi laskesportlane Kairi Heinsoo täiendas laupäeval Narvas oma meistritiitlite kollektsiooni, kuid paraku ei kaasne suurmeistrile sellega võidurõõmust enamat.

Kairi Heinsool on laskespordis suurmeistri staatus ja 16 individuaalset Eesti meistri medalit, lisaks peaaegu sama palju võistkondlikke. Sedapuhku saab ta enda sõnul rõõmustada ainult võidu üle: rahvusvahelistele tiitlivõistlustele kodune kuldmedal ei aita.

Heinsoo ei salga, et ihkaks olla tulejoonel Soomes, kus teisipäeval avati õhkrelvadest laskmise Euroopa meistrivõistlused, kuid paraku napib tiitlivõistlustel osalemiseks raha. «Ainus lahendus osaleda on leida see ise, alaliidule loota ei maksa,» kõneles laskesportlane.

Eesti meistrivõistlustel neljakümne lasuga õhkpüstoli harjutuses 378 silma kogunud Kairi Heinsoo oletas, et Euroopa konkurentsis annaks see koha kahekümne parema seas. Kolm või neli silma tugevam seeria oleks eeldatavalt väärt kohta esikaheksas ehk finalistide hulgas.

«Olen praegu töötu ning reisi eest tasuda ja 170 eurot osavõtutasu maksta oleks meie perele liiga suur väljaminek,» möönis Eesti meister. Tema sõnul tagaks mõninga toetuse olümpiamängude pääsme lunastamine, ent seda aitaks välja teenida ennekõike rahvusvahelistel tiitli- ja karikavõistlustel osalemine.

«Omamoodi nõiaring,» tunnistas Kairi Heinsoo. Selle kurva tõdemuse kiuste oskab suurmeister tunda rõõmu ka Eesti meistri medalist, seda enam et möödunud laupäeval Narvas asetleidnud mõõduvõtul ei tulnud võit sugugi kergelt. «Kui medalid oleks jagatud vaid põhivõistluse tulemuste järgi ja finaalseeriat poleks järgnenud, oleksin võinud esikohta nimetada napikaks,» nentis ta.

18 tulejoonele pääsenud naise seast parimana 378 silmaga finaali läinud Kairi
Heinsoo edestas klubikaaslast Janika Brauerit ainult ühe silma võrra. Finaalis näitas kogenum viljandlanna tugevamat närvi ja kindlamat kätt ning kasvatas edu suuremaks.

Eesti meister korjas kogutulemuseks 475,9, hõbeda teeninud Janika Bauer tagas
470,8-ga Viljandi klubile kaksikvõidu. «Janika pakutud konkurents valmistab mulle üksnes rõõmu. Tõsi küll, finaalis vedasid närvid teda vist veidi alt,» lausus Kairi Heinsoo.

Kaheksast finalistist noorim, Viljandi spordikooli õpilane Anne-Liis Borgmann teenis täiskasvanute tiitlivõistlustel kõrge kuuenda koha. «Ellen teeb Viljandi noortega head tööd,» tunnustas Eesti valitsev meister Viljandi spordikooli laskmistreenerit Ellen Kangilaskit, kes oli ka ise tiitlivõistlustel tulejoonel ja sai teistest märkimisväärselt elukogenumana kõrge 14. tulemuse.

Meeste õhkpüstoli laskmises tõi Heinsoo peresse teisegi meistrivõistluste medali Põlva laskurklubi esindav Andu Heinsoo. Tema kogus 60 lasuga harjutuse ja finaalseeriaga 669,3 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles