Viljandimaa vapimärgi saab Heiki Raudla

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Raudla
Heiki Raudla Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa vapimärgi pälvib tänavu maakonna arengus mitme külje pealt silma paistnud Heiki Raudla.

Maavanemale esitati kaheksa ettepanekut seitsme inimeste kohta. Maavanem Lembit Kruuse sõnul tunnustatakse ja hinnatakse vapimärgiga tööd, mida Raudla on teinud aastakümnete jooksul Viljandimaa heaks Viljandi koolides õpetajana töötades, eri ameteid pidades ning aktiivse kodanikuna ühiskonnaelus kaasa lüües. Raudla on arvukate õpikute, sisukate koguteoste ja kodu-uurimuslike väljaannete autor.

«Eriliselt väärib rõhutamist tema tegevus ja järjekindlus maakonna kirjandus-kultuurilise sariväljaande «Sakala Kalender» avaldamisel. See on ilmunud juba 23 aastat,» lisas Kruuse.

Heiki Raudla on kuulunud 1989. aastast kõigisse Viljandi linnavolikogu koosseisudesse.
Lähemas tulevikus ilmub Raudla sulest lasteraamat pealkirjaga «Väike Albert».

«Seal on 56 lugu, mida võivad lugeda nii lapsed kui nende vanemad,» tutvustas autor oma esimese lasteraamatu sisu. «See räägib ühest väikesest poisist, kellega juhtub igasuguseid lugusid.»

Raudla on ajaloo hämarusest päevavalgele tirinud kümneid huvitavaid seiku. Kõige rohkem paeluvad teda need lood, mis on seotud Viljandi linna ja maakonnaga.

«Avastamist jagub veelgi,» tunnistas Raudla. «Viljandimaa on eri aegade informatsiooni täis.»

Vapimärk antakse kätte Viljandi maavanema, Viljandimaa omavalitsuste liidu esimehe ja Kaitseliidu Sakala maleva pealiku pidulikul vastuvõtul 23. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles