«Sakala» uudis kandideerib Eesti parima tiitlile

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Sakala"
"Sakala" Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Eelmisel aastal parima maakonnalehe uudisloo autor, «Sakala» peatoimetaja Hans Väre kandideerib kirjutisega riigikogu kuluhüvitistest tänavu parima üle-eestilise uudise auhinnale.

Esmaspäeva õhtul kogunenud Eesti ajalehtede liidu žürii valis 49 uudise seast välja eelmise aasta uudisloo, kuid avalikkusele teatatakse võitja 2. märtsil. Eile aga tegi žürii teatavaks kolm kandidaati, kelle seast võitja tuleb.
Ühe kandidaadina nimetati «Sakala» peatoimetaja Hans Väre lugudesari riigikogu kuluhüvitistest. See ilmus «Sakalas» mullu oktoobris ja novembris. Uudis käsitles seda, kuidas Isamaa ja Res Publica Liidu ning Keskerakonna poliitikud maksid kuluhüvitistest kinni «Sakalas» ja «Pärnu Postimehes» ilmunud poliitilised reklaamid. «Sakalas» avaldatud uudise järel teatasid poliitikud, et maksavad kuluhüvitise riigile tagasi.
«See oli väga oluline teema, mis pälvis tähelepanu üle Eesti ning lõppes konkreetse tulemusega,» põhjendas Hans Väre artikliseeria erakordsust žürii esimees, «Postimehe» peatoimetaja Merit Kopli. «Just järjepidevus teema kajastamisel oli see, mis esile tõusis.»
Lisaks Hans Värele kandideerivad üle-eestilise uudise preemiale «Äripäeva» ajakirjaniku Koit Brinkmanni uudis «Võlgades kohtutäiturid» ning «Eesti Päevalehe» ajakirjaniku Rein Siku uudis «Lang: mina riigi raha eest massikultuuri ei levita!».
Žürii teatas ka eelmise aasta parima arvamus- ja olemusloo kandidaadid ja nende seas jõudsid kolme parema hulka vaid üle-eestilise levikuga ajalehtede ajakirjanikud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles