Algab maksudeklaratsioonide esitamine

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.emta.ee

Alates homsest, 15. veebruarist saab maksu- ja tolliametile (MTA) esitada 2011. aasta tuludeklaratsiooni.


Eelmisel aastal oli tulu deklareerijaid 642 000, sel aastal prognoosib amet arvuks 645 000. Eeldatavalt peaks ka e-deklaratsioonide osakaal pisut suurenema ning ulatuma 94 protsendini.

Esimesed tulumaksu tagastused teeb maksuhaldur 28. veebruaril. 2. aprillil on tuludeklaratsiooni esitamise viimane päev. Kauem läheb selliste deklaratsioonidega, mis esitatakse paberil, nende puhul alustatakse tagastamisega 20. aprillil. Üldine tulumaksu tasumise ja tagastamise tähtaeg on sel aastal 2. juuli.

Juba mullu rõhutas MTA, et viie tööpäeva jooksul saavad tulumaksu tagasi vaid õiguskuulekad maksumaksjad. Kriteeriumideks on e-deklaratsiooni esitamine, hiljemalt 31. märtsil esitatud 2010. aasta tuludeklaratsioon, maksuvõlgade puudumine ja see, et deklaratsioon ei vaja lisakontrolli.

Tänavuste olulisemate muudatuste kohta saab lähemalt lugeda MTA kodulehel asuvast teemaveebist ja muudatuste alajaotise alt.  Samuti võib info saamiseks helistada MTA infotelefonidele.

Elektrooniliselt on tulusid deklareeritud juba alates 2000. aastast. Kui siis tegi seda vaid 3 protsenti inimestest, siis oma 2010. aasta tulude kohta saatis info maksuhaldurile elektrooniliselt juba 93 protsenti deklareerijatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles