Viljandimaa leht jahib pressipreemiaid kolme looga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti ajalehtede liidu žürii valis teisipäevasel koosolekul välja parima 2011. aastal maakonnalehes ilmunud uudise, arvamuse ja olemusloo. Kahes kategoorias kolmest kandideerivad ka «Sakala» lood.

Maakonnalehe uudise kategooria nominedid on Erik Kalda 19. aprilli «Põhjarannikus» ilmunud lugu «Miljonivõlgnik Avo Viiol on edukas ettevõtja», Raul Vinni «Saarte Hääles» ilmunud lugudega «Õpetajate ametiühingust kadus raha» (5. oktoober) ja «Õpetajate raha vargus: raamatupidaja kõrvaldas pool miljonit» (6. oktoober) ning Hans Väre mullu oktoobris ja novembris «Sakalas» ilmunud lugudeseeriaga riigikogu kuluhüvitistest. Sama artiklisarjaga kandideerib Väre ka üleriigiliste uudiste seas.

Arvamuslugude hulgas on «Sakalal» lausa kaks kandidaati: Gert Kiiler 24. augustil ilmunud arvamusega «Kuidas päästa vaimset «teist Eestit»» ja Hans Väre 6. augustil avaldatud looga «Tuleviku teine Eesti — lollidemaa». Lisaks kandideerivad parima arvamusloo tiitlile Erik Kalda «Põhjarannikus» 23. juulil ilmunud artikliga «Politseitöö ja selle imiteerimine» ning Kaupo Meiel «Pärnu Postimehes» 25. jaanuaril ilmunud looga «Pärnu leib ja mage nõukaihalus».

Maakonnalehe olemusloo nominendid on Anu Bollverk 24. novembril «Järva Teatajas» ilmunud looga «Aadresside uuendus toob kaasa segadust», Aime Jõgi «Tartu Postimehes» 20. mail ilmunud lugudega «Insult halvas korraga nii ema kui poega», «Logopeed aitab sõnu leida nagu detektiiv» ja «Kirevad ja rasked taastumislood» ning Ivar Soopan 15. märtsil «Lääne Elus» ilmunud looga «Martna talunik ehitab koos pojaga koduõuel maal ja vees liikuvat universaalset traktorit».

Žürii hinnangul olid tänavu arvamuse ja uudise kategooria võistlustööd tugevad ja konkurentsitihedad. Samas märkis žürii, et olemuse kategooriasse esitatud tööde seas ei olnud säravaid teemasid. Lisaks ootab žürii olemuslugude puhul rohkem stiili.
Žüriisse kuulusid Eesti ajalehtede liidu tegevjuht Mart Raudsaar (žürii esimees), «Põhjaranniku» peatoimetaja Erik Gamzejev, «Nädalise» peatoimetaja Tõnis Tõnisson, Ühinenud Ajalehtede kirjastuse peatoimetaja ja pressinõukogu esimees Eve Rohtla ning «Postimehe» vastutav peatoimetaja Anvar Samost.
Iga žanrikategooria parim maakonnalehe kirjutis saab 320 euro (neto) suuruse preemia ja diplomi.

Võitjad saavad teatavaks 2. märtsil Tallinnas Õpetajate majas toimuval tseremoonial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles