Viljandi nukuteater mängib Kondases

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi nukuteater on valinud 14.—16. veebruarini mängupaigaks Kondase keskuse, kus on avatud varju- ja siluetikunsti näitus.

Seda laadi efekte on küll kasutatud varemgi, kuid Kondase keskuses tuleb ettekandele Viljandi nukuteatri ajaloo teine täispikk varjuteatri etendus. See koosneb kahest osast. Esimeses tutvustab Altmar Looris varjuteatri põhimõtteid, kõneleb valgusest, nukkudest, dekoratsioonist ning sellest, kuidas teha niisugust teatrit kodustes tingimustes.

Teine osa, «Kõige suurem sõber» räägib väikese neegritüdruku, koera, Tibu, Kellukese ja Jõehobu sõprusest. Tegevusse sekkub ka Krokodill. Sõbrapäeva paiku on ju eriti paslik sel teemal mõtiskleda ning vastata küsimusele, kas sõber peab olema suur kogult või hoopis südamelt.

Lavastuse autor on Altmar Looris ja muusikaline kujundaja Peeter Konovalov. Mängivad Rita Saks, Vilma Ilves ja Altmar Looris.

Etendus on mõeldud lastele alates viiendast eluaastast.

Kel tekib plaan teatrisse minna, andku sellest Kondase keskusele teada. Soovitav on jälgida ka ilma: kui on väga külm, lükatakse etendused nädala jagu edasi, 20. ja 21. veebruarile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles