Algo Kärp katkestas sõidu, Priit Talves kaotas iseendale

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Talves
Priit Talves Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi suusamees Algo Kärp otsustas Otepääl maailmakarikasõidul pärast teist viiekilomeetrist ringi rajalt ära tulla. Priit Talves sõitis küll lõpuni, ent oma sõiduga rahule ei jäänud.


Meeste 15 kilomeetri klassikasõidu võitis Lukas Bauer, parima eestlasena oli Jaak Mae üheksas. Teisena lõpetas rootslane Johan Olsson ja kolmandana prantslane Vincent Vittoz.


Andrus Veerpalu lõpetas 33., Kaspar Kokk ja Aivar Rehema said kirja võrdse aja ning 34. koha.

Priit Talves oli lõpetajatest 57. Mehe sõnul kaotas ta rajal oma võimetekohasele sõidule ligemale pool minutit. Tema tegelik kaotus sõidu võitjale oli aga 3 minutit 52 sekundit. «Haiguse vimm on minunigi jõudnud. Pühapäeval ma ei stardi, keskendun maailmameistrivõistlustele.»

Priit Talves osaleb nädala pärast alla 23-aastaste maailma mõõduvõtul, kus ta stardib suusavahetusega sõidul.

Laupäevase meeste murdmaasõidu ainus katkestaja Algo Kärp otsustas pärast kümmet sõidetud kilomeetrit loobuda. «Väga raske polnudki, kuid praegust treenitust arvestades on Otepää rada siiski veidi liiast,» rääkis Viljandi suusaklubi esindaja. «Sain oma tänase tugeva treeningu kätte.»

Haiguse järel vaid nädal harjutada saanud Kärp ei soovinud Otepääl liigseid riske võtta. «Hooaega on palju ees, oleks olnud rumal tänase rassimise järel aasta lõpetada.»

Algo Kärp nagu ka Priit Talves pühapäeval Otepää sprindivõistlusel ei stardi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles