«Koolitants» tuleb pühapäeval

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsustuudio Brilliance esitas möödunud aasta festivalil tantsu «Haarates maailma».
Tantsustuudio Brilliance esitas möödunud aasta festivalil tantsu «Haarates maailma». Foto: Elmo Riig / Sakala

«Koolitantsu» festivali Viljandimaa tantsupäeval 12. veebruaril astub üles 14 truppi, kes esitavad vaatajatele ja hindajatele üle kolme­kümne tantsu.

18. «Koolitantsu» festivali teema on kaudselt seotud Eesti filmi 100. aastapäevale pühendatud Eesti filmi aastaga, mida tänavu tähistatakse. Nimelt kannab «Koolitants» seekord tunnuslauset «Tants fookuses».

Festivali peakorraldaja Mihkel Ernitsa sõnul jääb truppide endi otsustada, kas nad soovivad sellest juhtmõttest lähtudes kiigata tantse luues maagilisse filmikunsti maailma või asetavad nad fookusesse tantsu enda.

Viljandimaa tantsupäev leiab aset pühapäeval, 12. veebruaril Ugala teatris. See algab kell 15. Üles astub 14 truppi ning esitatakse 33 tantsu. Esindatud on laste-, vaba-, estraadi-, Eesti-teemalised, show- ja tänavatantsud.

Saab näha kõiki vanuseastmeid: mudilasi, I—III klassi ehk lastetantse ning IV—VI, VII—IX ja X—XII klassi tantse.

Tantse hindab viieliikmeline žürii. Kolm žürii liiget käivad läbi kogu Eesti: nad vaatavad üle kõik maakondlikud ja piirkondlikud tantsupäevad. Kaks žürii liiget on oma maakonnast.

Finaalkontsert tuleb 21. aprillil Tallinnas Nokia kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles