Noored tõstjad pälvisid pisikese preemia

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõusaal. Pilt on illustratiivne.
Jõusaal. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Halliste vald otsustas anda maakondlikel võistlustel paremate hulka tulnud koolilastest jõutõstjaile väikese preemia, mis spordiliidu teada on Viljandimaal erandlik.


Vallavalitsuse eelmisel kuul tehtud otsusega said kolm koolilast maakondlikul võistlusel lamades surumises pälvitud kolmanda koha eest 100 krooni.



Teine koht andis 150 krooni ja esikoht hinnati 200 krooni vääriliseks. Esimeseks, muide, tuli tütarlaps ja seda nii noorte kui täiskasvanute arvestuses.



Viljandimaa spordiliidu juhataja Margit Kurvits ütles, et koolispordis peaks tunnustuseks piisama medalitest, karikatest ja meenetest.



«Rahaline preemia tundub tavatu,» lausus ta. «Olen sel alal 20 aastat töötanud ega ole küll kuulnud, et teised omavalitsused laste spordisaavutusi rahaliselt premeeriks. Ehkki ma muidugi ei välista seda.»



Küsimusele, kas sada krooni kolmanda koha eest on lapsele vähe, parasjagu või palju, ei osanud Kurvits vastata.



Samas tõdes ta, et loomulikult mõjub raha stiimulina. «Siin ongi küsimus pigem selles, kuidas valla või linna rahalist panust nimetada: kas preemiaks, toetuseks või veel kuidagi muud moodi. Eks see ole iga omavalitsuse otsustada.»



Kurvits lisas, et tema teada on koolisportlastele preemiat jaganud Suure-Jaani vallas asuv Tääksi spordiklubi, kuid mitte otseselt auhinnaliste kohtade eest.



Halliste vallavanema Andres Rõigase sõnul on vald koolilaste sporti tunnustanud aastaid, kuid mitte alati võistlustel esikohti saavutanud lapsi premeerides.



«Kui ainult maakondlikest võistlustest rääkida, võivad nimetatud preemiad olla isegi esmakordsed,» kõneles ta. «Eeskätt oleme toetanud koolisporti võistluskulude katmisega. Noorte spordihuvi vajab toetamist!»



Rõigas, kes juhib ühtlasi Viljandimaa omavalitsuste liitu, ei teadnud öelda, kas teised vallad ja linnad on koolilastele sportlike saavutuste eest raha maksnud.


«Igatahes kuulnud ma sellest pole,» sõnas ta. «Sõidu- ja päevakulude või osamaksu katmine on iseasi, seda ikka tehakse.»



Miks Halliste vald otsustas preemiaks valida just 100, 150 ja 200 krooni, lähtus vallavanema sõnul eelarve võimalustest. Samas polnud ta nõus väitega, et premeerida oleks võinud vaid parimat, kuid see-eest kopsakama summaga. «Kõik olid tublid, kes kohale läksid ja võistlesid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles