Toobali käitumist menetletakse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Toomas Huik / Postimees

Laupäeval Tallinna linnavalitsuse Särgava residentsis kogunenud Keskerakonna aukohus otsustas võtta menetlusse erakonna peasekretäri Priit Toobali ning erakonna liikme Ivor Onksioni käitumise ja rolli võõra kirjavahetuse sattumises Toobali tööruumi.

Aukohtu esimees Kalle Klandorf rääkis rahvusringhäälingu uudistele, et ettepanek asja erakonna aukohtus arutada laekus Keskerakonna fraktsioonilt 30. jaanuaril.

«Et meil oli päevakord enne kokku pandud ja päevakord oli pikk, arutasime täna (laupäeval — toimetus) niipalju, kas võtta see menetlusse või mitte,» selgitas Klandorf. Aukohus otsustas juhtunu järgmine kord menetlusse võtta.

Küsimusele, millal võiks erakonna aukohus uuesti koguneda, vastas Klandorf, et tõenäoliselt juhtub see märtsi lõpul või aprilli algul.

«Täna on meil päevakorras üks punkt. Alati ei saa kiiresti kokku tulla. Ma arvan, et ootame natuke,» ütles aukohtu esimees laupäeval.

Järva- ja Viljandimaa valimispiirkonnast riigikogusse pääsenud Priit Toobal on varem ajakirjanikele öelnud, et kui aukohus teeb tema käitumise kohta kirjavahetuse skandaalis tauniva otsuse, on ta valmis oma ametikohtadelt tagasi astuma.

6. jaanuaril otsis kaitsepolitsei läbi Keskerakonna peakontori ja Priit Toobali korteri ning leidis Toobali valdusest 450 lehekülge Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi Hannes Rummi kirjavahetust. Keskerakonna teatel toimetas kirjavahetuse väljatrüki peasekretäri kätte Ivor Onksion, kes kuulus enne koos Rummiga sotsiaaldemokraatide nimekirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles