Repliik: Mõistlik otsus

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Elmo Riig / Sakala

Eilses «Sakalas» oli juttu, et valitsus on loobunud esialgu kavandatud sunniviisilisest teisest digipöördest, mis oleks lõpetanud analoogpildi edastamise ka kaabel-TV vaatajaile. Kaabellevifirmad teatasid seepeale omalt poolt, et ka nemad ei sunni vaatajaid digile üle minema. On tore, et mõneski asjas ja kas või mõneks ajaks jäetakse meile valikuvabadus: kes tahab digi, valib selle, kes ei taha, saab jätkata analoogiga.

Minul on näiteks nii Elioni digi-TV kui Starmani analoog. Digitelevisiooni kasutamine on mõistagi palju mugavam — eriti kui soovid saateid lindistada ja hiljem vaadata — ning piltki on parem.

Paraku saab lindistusi tagantjärele vaadata ainult kaheksa päeva jooksul, sest pärast seda nood kustuvad, ning kanalivalik on samuti piiratud. Seetõttu hoiangi sees analoogi, mille kaudu saab saateid koduarhiivi talletamiseks lindistada ka vana hea VHS-makiga.

Loodetavasti jäävad kaks edastusviisi käiku senikauaks, kui suudetakse välja mõelda mugavad ja soodsad masinad, mis võimaldavad lindistada kodusele kõvakettale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles