President tunnustab kolme Viljandimaa tublit inimest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Rohtla
Eve Rohtla Foto: Elmo Riig / Sakala

President Toomas Hendrik Ilves annab Eesti Vabariigi 94. aastapäeva eel Eestile osutatud teenete tunnustamiseks riikliku autasu 99 inimesele, kelle seas on Viljandimaalt Enno Liiber, Eve Rohtla ja Jaak Sulg.


Iseseisvuspäeva eel tänab ja tunnustab meie riik teenetemärkidega inimesi, kelle pühendumus eri elualadel on olnud paljudele teistele julgustuseks ja innustuseks, kirjutas riigipea otsuse eessõnas.

President Ilvese sõnul näitab riik selle tunnustuse kaudu nii oma rahvale kui välisilmale, millised on Eesti väärtushinnangud ja vaim; millised teod on talle olulised.

«Riigipeana lähtun sellest, et Eesti Vabariigi teenetemärk on Eesti Vabariigi kõrgeim tänu ja tunnustus inimesele, nii Eesti kui mõne teise riigi kodanikule, kelle töö ja tegevus on aidanud Eestit muuta paremaks, turvalisemaks ja rikkamaks, ning mõnigi kord on autasu saaja ilmutanud isiklikku vaprust. Ta on teinud enamat, kui tööülesanne otseselt ette näeb,» ütles president Ilves. «Teenetemärkide saajad ei ole palju, see peaks tõstma neist igaühe väärtust ja kaalu.»

Eesti Punase Risti teenetemärgi saab üle 40 aasta päästealal tegutsenud Enno Liiber Viljandimaalt.

Kauaaegsele maakonnalehe «Sakala» peatoimetajale Eve Rohtlale annab president riikliku teenetemärgi ajakirjandusliku töö eest, sama tunnustuse pälvib aktsiaseltsi Viljandi Metall üks juhte Jaak Sulg kui ettevõtja, kelle tegevus on aidanud kaasa piirkonna arengule.

President Ilves annab teenetemärgid kätte 23. veebruaril Tartu ülikooli aulas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles