Pressinõukogu uus esimees on Eve Rohtla

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Rohtla
Eve Rohtla Foto: Elmo Riig / Sakala

Pressinõukogu liikmed valisid uueks esimeheks Eve Rohtla, kes juhtis pressinõukogu tööd ka aastatel 2006—2008.


Pressinõukogu on ajakirjanduse eneseregulatsiooni organ, mis pakub ajakirjandusega vastuollu sattunud inimesele või asutusele võimaluse leida kohtuväline lahendus.

Nõukogu arutab kaebusi, mis laekuvad ajakirjanduses ilmunud materjalide peale. Kui pressinõukogu liige on seotud arutusel oleva kaebusega või kui liikmel on huvide konflikt, siis liige kaebuse arutlusel ei osale.

Pressinõukogu koosseis on: Ühinenud Ajalehtede kirjastuse peatoimetaja Eve Rohtla (esimees), kunstiakadeemia professor David Vseviov (aseesimees), Eesti advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg, «Järva Teataja» peatoimetaja Arnika Tegelmann, «Maalehe» peatoimetaja Aivar Viidik, «Delovõje Vedomosti» peatoimetaja Oksana Kabrits, rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse vanemteadur, sotsioloog Juhan Kivirähk, «Postimehe» peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap, Harju maakohtu kohtunik ja kohtunike ühingu esimees Meelis Eerik ning Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja.


Lisaks Eesti ajalehtede liidu liikmeslehtedele on pressinõukoguga ühinenud rahvusringhääling, Kanal 2, Delfi, raadio Kuku ja TV3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles