Edu saatis füüsikatundjaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalal asetleidnud viie kooli võistlusel jätsid Jakobsoni gümnaasiumi õpilased füüsikas koju kolmikvõidu, kuid üldarvestuses jäi kool eri ainetes kolmandale ja neljandale kohale.

47. korda peetud kohtumisel võistlesid peale Jakobsoni kooli Nõo reaal­gümnaasiumi ning Hugo Treffneri, Miina Härma ja Tartu Tamme gümnaasiumi X—XII klassi õpilased, lahendades füüsika-, keemia- ja matemaatikaülesandeid.

Võistluse korraldaja, Jakobsoni gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Malle Egliti sõnul said Viljandi õpilased kõige paremaid tulemusi füüsikas: seal noppisid nad kõik esikohad.

Esimest ja teist kohta jäid jagama abiturient Erik Sumeri ja üheteistkümnenda klassi neiu Sille Habakukk. Teiseks tuli lõpuklassi noormees Tanel Kiis. Tema klassivend Rivo Allik ja Miina Härma gümnaasiumi õpilane Markus Veinla jagasid neljandat ja viiendat kohta.

«Hoolimata meie kooli nelja õpilase suurepärasest esinemisest jäime füüsikas võistkondlikult ikkagi kolmandaks Hugo Treffneri ja Nõo reaalgümnaasumi järel,» tõdes Eglit.

Kui esimene kool oli teistest pikalt ees, siis Nõo kool edestas viljandlasi vaid ühe kohapunktiga.

Ka keemias oli tihe rebimine teise ja kolmanda koha saanud koolide vahel: nende vahele jäi vaid poolteist kohapunkti. Selleski aines oli parim Hugo Treffneri gümnaasium. Järgnesid Nõo reaalgümnaasium ning Miina Härma, Jakobsoni ja Tartu Tamme gümnaasium.

Individuaalselt saavutasid Jakobsoni gümnaasiumi noortest parima tulemuse Rivo Allik (17. koht), Sille Habakukk (18.-19. koht) ja Tanel Kiis (20. koht).

Kui füüsika- ja keemiaülesandeid lahendati neljapäeval, siis matemaatikavõistlus leidis aset reedel, 13. jaanuaril.

«Ei tea, kas rolli mängis meie kooli osalejate ebausk 13 ja reede osas või liigne külalislahkus, kuid võistkondade järjestus jäi samaks mis keemias,» lausus Malle Eglit.

Ta lisas, et Nõo reaal­gümnaasiumi ning Miina Härma ja Jakobsoni gümnaasiumi võistkonna vahel käis üsna tihe võistlus, lõpuks tekkisid aga paari­kümne punkti suurused vahed.

«Paraku olid need meie kooli kahjuks,» nentis korraldaja.

Jakobsoni gümnaasiumi parimad matemaatikud olid Tanel Kiis (3.—6. koht), Rivo Allik (16.-17. koht) ja Eliise Tammekivi (19. koht). Neile järgnesid Sille Habakukk (20. koht) ja Erik Sumeri (21. koht).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles