Rohkem kui pooled suvise rokifestivali esinejad on teada

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks tänavuse «Rock Rambi» esinejaid, Psychoterror esines samal festivalil viimati 2008. aastal.
Üks tänavuse «Rock Rambi» esinejaid, Psychoterror esines samal festivalil viimati 2008. aastal. Foto: Gert Kiiler

Augusti esimesel nädalavahetusel kuuendat korda peetav festival «Rock Ramp» on välja kuulutanud juba rohkem kui pooled esinejad. Kokku peaks muusikasõprade ette astuma 34 erinäolist kollektiivi.

Festival algab neljapäeval Tehase ööklubis viie bändi kontserdiga ning jätkub reedel ja laupäeval lossimägede kahel laval. Tuntumatest nimedest saab praegu esile tuua sellised ansamblid nagu Smilers, Psychoterror, Orelipoiss ja Nevesis.

Praktikandist korraldajaks

Kui viie esimese «Rock Rambi» peakorraldaja on olnud Juhan Nöps, siis tänavu on ta aktiivsest korraldusest taandunud ja andnud võimaluse nooremale kolleegile.

«Viis aastat tegemist on olnud päris kurnav.  Loodetavasti näeb uus inimene kogu asja ka veidi värskemast vaatenurgast ja muudab ürituse veel paremaks,» põhjendas Nöps.

Päris kõrvale pole ta korraldamisest siiski jäänud. «Olen andnud Laurile nõu, kuhu teatud asjade ajamiseks pöörduda,» selgitas ta.

Lauri perenimi on Viileberg ja ta õpib kultuuriakadeemias kultuurikorraldust — eriala, mille Nöps ise lõpetas mullu kevadel.

Uus peakorraldaja on tegelikult ka varem sama festivaliga kokku puutunud: eelmisel aastal haldas ta praktikandina ööklubisid ja Nöps jäi temaga väga rahule.  

Rohkelt Viljandi bände

Lauri Viileberg ütleb, et festivali põhiolemuses mingeid muudatusi teha tal plaanis pole: see on endiselt Eesti suurim rokifestival, kus esinevad ainult kodumaised bändid.

«Taas tuleb lossimägedesse kaks lava ning Rubiinis ja Tehases tegutsevad ööklubid,» kirjeldas Viileberg. Bändide valikul on proovitud skaala hoida lai: kuulda saab nii rokiveterane kui noori põnevaid tulijaid, muusikat jagub pungist death-metal’ini ja indie’st räpini.

«Kui viimastel aastatel on märgatavalt suurenenud indie osa, siis nüüd oleme aru saanud, et ka räpil võib olla sellisel festivalil oma koht,» rääkis Viileberg.

Kaks aastat tagasi pälvis näiteks sooja vastuvõtu Toe Tag ja mullu rõõmustas fänne A-Rühm. Tänavu astub lossimägedes lavale Def Räädu ja räppi peaks jaguma ka Tehase ööklubisse.  

Igal aastal on saanud end «Rock Rambil» tutvustada paar Viljandi ansamblit, kellest üks on tavaliselt olnud maakondliku noortebändide võistluse võitja. Tänavuse noortebändide võistluse kohta pole veel midagi täpselt teada, kuid Viljandimaa bände näeb sellegipoolest festivalil rohkem kui kunagi varem. Lauri Viileberg nimetab selliseid kollektiive nagu Crucial Attack, Uwe Boll ja Justified Olöf and the Zippy Robots.

«Katsume kava kokku pannes hoiduda kordamast paari viimase aasta bände ning õnneks on Eestis heade bändide valik suur. Soovijaid on alati rohkem, kui saaksime vastu võtta,» rääkis Viileberg.

Naljaga pooleks on kõige suurem muudatus esinejate hulgas see, et nimekirjast puudub seal viis aastat püsinud Winny Puhh.

Festivali piletid läksid müüki detsembri lõpul ja hoolimata väikesest hinnatõusust on neid korraldajate sõnul ostetud umbes sama palju kui eelmistel aastatel.

Telkla asukoht on teadmata

Korralduses on võrreldes eelmise aastaga oodata ka üht suurt muudatust. Nimelt ei saa uue gümnaasiumi ehituse tõttu enam telklana kasutada senise Valuoja põhikooli hoovi. «Sama mure on nädal varem peetaval folgifestivalil ja praegu otsime lahendusi,» rääkis Lauri Viileberg. Kõige reaalsem on viia telkimislaager Viljandi järve äärde. «Et oleme korraldanud ööbimist koos samal ajal toimuva «Motorammuga», on uue telkimispaiga leidmine jäänud praegu nende ülesandeks,» lisas Viileberg.

Konkurente «Rock Rambi» korraldajad eriti ei pelga, sest nii «Rabarock» kui «Hard Rock Laager» peeti ka mullu ning nende peaesinejad on välismaised. «Kõige tihedam ürituste kuu on juuli, aga meie festival toimub augustis, mil on juba rahulikum,» nentis Viileberg.

Bändide ja sponsoritega peetavaid läbirääkimisi ning muud ettevalmistustööd uus peakorraldaja teab mis keeruliseks ei pea.

Raskeim aeg jõuab tema meelest kätte siis, kui festival pihta hakkab.

ESINEJAD

2012. aasta «Rock Rambil» esinejatest on praegu teada 18 artisti.
• Lossimägedes esinevad Smilers, Psychoterror, Blinking Lights, Orelipoiss, August Hunt, Redneck Rampage, Crucial Attack, Justified Olöf and the Zippy Robots, Def Räädu, Nevesis, Taavi Peterson ja Üdi, Goresord ning The Angus.
• Ööklubides esinevad: Uwe Boll, Mimicry,
X-Panda, Neoandertals ja Galvanic Elephants.
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles