Sõidukikütus läks taas kallimaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suuremad tanklaketid tõstsid eile kütuste hinda. Viimati olid nad seda teinud eelmisel nädalal.

Nüüd tuleb mootoribensiini eest välja käia 2,5 ja diislikütuse eest 2 senti rohkem kui varem. Automaatjaamades on uued hinnad järgmised: bensiini 95 liiter maksab 1.314 eurot, 98 puhul tuleb sama koguse eest tasuda 1.544 eurot ja diislikütust ostes 1.359 eurot.

Nafta hind pole samal ajal maailmaturul suuri hüppeid teinud ja vahepeal see hoopis langes. Alles eile, täpselt samal päeval, kui Eestis kütuse hind kerkis, kallines nafta veidi ka maailmas.

Uudisteagentuur Bloomberg vahendas, et nafta hind kerkis esimest korda pärast neli päeva kestnud langust. Analüütikud peavad selle põhjuseks Iraani tuumaprogrammiga seonduvat pingete kasvamist ning Euroopa võlakriisi lahendamise ümber toimuvat.
New Yorgis kerkis nafta hind eile ühe protsendi ja maksab 102.33 dollarit barrel.

Londonis oli hommikune hinnatõus 0,7 protsenti ja barrel maksab nüüd 113.26 dollarit. Dollari kurss on viimase nädalaga langenud umbes pool protsenti.

Neste kliendisuhete juht Kristi Pari nimetas eilse kohaliku hinnatõusu põhjuseks sisseostuhindade kallinemist, mida toetab euro suhtes tugevnev dollar.

Olerexi turundusjuhi Antti Moppeli kinnitust mööda kergitavad nafta hinda Iraani ja lääneriikide vahelised poliitilised pinged. «Kui lääneriigid peaksid otsustama kehtestada Iraanile naftaembargo, võib turult jääda puudu oluline kogus toornaftat, sest Iraan on
OPEC-is suuruse poolest teine naftatootja,»selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles