Maaülikool kutsub õpingud katkestanuid tagasi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

4. jaanuaril algas Eesti maaülikoolis «TULE» programmi avalduste vastuvõtt sügissemestriks, mis kestab 20. jaanuarini. Ettevõtmisega toetatakse kõrghariduse esimese ja teise astme katkestanuid, kes saavad võimaluse kõrgharidusteed tasuta jätkata.


«Kõige enam «TULE» õppekohti on tehnika, tootmise ja ehituse ning põllumajanduse valdkonnas,» ütles maaülikooli «TULE» koordinaator Meeli Voore. Vastuvõtul eelistatakse neid kandidaate, kelle õppekava täitmise määr on suurem ja varasemate õpingute keskmine hinne oli kõrgem ning kes motivatsiooniküsimustiku põhjal on motiveeritumad. Vastu võetalse erialadele, kus on riikliku koolitustellimuse õppekohad.

«TULE» programmi abiga saavad kõrgharidusteed tasuta jätkata need, kelle õpingud on katkenud vahemikus 1. september 2003 kuni 22. september 2009 ning kellel pole läbida rohkem kui pool õppekavast, kuhu õppima asutakse. Programmist toetatakse kõrghariduse esimese ja teise astme katkestanuid, arvestades, et üliõpilasel oleks võimalik õpingud lõpetada 2013. aasta lõpuks.

Praegu õpib maaülikooli päevases õppes 48 «TULE» üliõpilast, lõpetanuid on juba 12.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles