Akadeemia arhitektuurivõistluse tööd jõudsid näitusele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:   : VILJANDI, EESTI, 24OCT08
Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia.  Viljandi kesklinna kavandatava kultuuriakadeemia uue õppehoone arhitektuurivõistluse võitis kavand, mille kohaselt tuleks maja fassaad põletatud puidust ja kolme klaasgaleriiga. Pildil I koht Põlendik.
er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
SAKALA01: : VILJANDI, EESTI, 24OCT08 Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia. Viljandi kesklinna kavandatava kultuuriakadeemia uue õppehoone arhitektuurivõistluse võitis kavand, mille kohaselt tuleks maja fassaad põletatud puidust ja kolme klaasgaleriiga. Pildil I koht Põlendik. er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugala teatris on eksponeeritud tööd, mis osalesid Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia lavakunstide õppehoone, loomeinkubaatori ja avaliku kino arhitektuurilise lahenduse ideevõistlusel.


Kultuuriakadeemia teatel oli võistluse eesmärk leida arhitektuurne lahendus kultuuriakadeemia lavakunstide õppehoonele, loomeinkubaatorile ja avalikule kinole aadressiga Lossi tänav 21 ning kohvikule Lossi tänav 25.

Võistlusel laekus 25 tööd. Parimaks lahenduseks tunnistas žürii, millesse kuulusid Heiki Pagel, Merje Müürisepp, Toivo Tammik, Peeter Pere, Karli Luik, Kalle Jents, Anne Kivi, Ilona Merzin, Ivo Karilaid ja Marko Männik, töö nimega «Põlendik». Uuest õppehoonest peaks kujunema linnaehituslik tõmbekeskus ja Viljandi kultuurielu süda.

Ideevõistluse töödega saab teatrikülastaja tutvuda märtsi alguseni.

Võisltuse korraldas Tartu ülikool koostöös kultuurkapitaliga. Projekti toetab Ettevõtluse Arendamise sihtasutus regionaalsete kolledžite kui piirkondlike kompetentsikeskuste arendamise programmi kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles