Tartu ülikooli tudeng võttis maailma füüsikaolümpiaadilt kuldse medali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikoolis füüsikat õppiv Ants Remm pälvis Indoneesias peetud maailma füüsikaolümpiaadil ülikõrge teise koha ning võitis kuldmedali.

Indoneesias Lombokis 28. detsembrist 3. jaanuarini korraldatud maailma füüsikaolümpiaadi (WoPhO — World Physics Olympiad) finaalvõistlusel osales 15 riigist 109 õpilast. Eestit esindas Tartu ülikooli füüsikatudeng Ants Remm.

Ülikooli pressiesindaja teatel on maailma füüsikaolümpiaad kogu aasta kestev kolmest etapist koosnev võistlus, millest võtavad osa füüsikast sügavalt huvitatud õpilased. Osalejad saavad panna end proovile füüsikaülesandeid lahendades ning täiendada oma teadmisi õppimise, uurimise ja sotsiaalse suhtluse kaudu.

Lõppvõistlusel antakse osalejatele võimalus katsuda teiste rahvusvahelistel füüsikaolümpiaadidel kuldmedaleid pälvinud õpilastega jõudu nii teoorias kui eksperimentides.

Ants Remm tõi mulluselt rahvusvaheliselt füüsikaolümpiaadilt Taist kaasa kuldmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles