Mulgi kultuuri instituut sai uue vanema

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Kabrits
Agu Kabrits Foto: Heino Käos / Valgamaalane

Aasta viimasel nädalal Hallistes kogunenud Mulgi kultuuri instituudi üldkoosolek enda seast uueks vanemaks Tõrva linnapea Agu Kabritsa.

Mulgi kultuuri instituudi vanem valitakse üheks aastaks ja uue vanema ametiaeg algab 1. jaanuaril. Vanema ülesanne on koos juhatusega korraldada instituudi tööd ja esindada mulke.

Eelmine Mulgi kultuuri instituudi vanem Karksi vallavanem Arvo Maling ütles möödunud ametiaega meenutades, et aasta tõi ümberkorraldusi instituudi töös, millest loodetavasti tõuseb mulkidele tulu järgnevatel aastatel.

Agu Kabrits nentis, et tema peamine eesmärk instituudi vanemana on mulgi temaatika arendamine ajaloolises Helme kihelkonnas, praeguse Valgamaa aladel. Tähtis on ka valmistumine teiseks Mulgi laulu- ja tantsupeoks, mis on 9. juunil Tõrvas.

Kabrits kinnitas, et unustatud ei ole ka Sooglemäe projekti, mille järgi kunagi peaks valmima Mulgi häärber. «Vajalikuks pean ka teiste mulgimeelsete organisatsioonide ja inimeste kaasamist koostöösse mulgi kultuuri arendamisel,» lisas ta. «Näiteks pean väga tugevaks ja võimekaks Mulkide Seltsi, kellega tuleks leida võimalusi rohkem ühistegevusi arendada.»

Mulgi kultuuri instituut on 11 ajaloolise Mulgimaa omavalitsust ühendav organisatsioon, mille eesmärk on mulgi kultuuri ja murde hoidmine, uurimine ja edendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles