Täna püsivad bussid teel

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kui eile libises kolm Viljandimaa kruusateedel sõitnud liinibussi koos reisijatega teelt välja ja mõned bussid jäid üldse väljumata, siis täna selliseid muresid enam pole.


«Täna on kõik liinid väljunud ja bussid püsivad teel,» kinnitas aktsiaseltsi Mulgi Reisid liiniosakonna juhataja Kalju Heinleht. «Olukord pole küll viis pluss, kuid enam-vähem normaalne. Eile oli aga täiesti hullumaja.»

Eile hommikul jättis osa liinibusse libeduse tõttu välja sõitmata ning mitu sõidukit kaldus jäätunud teelt kõrvale.

Õnnetus juhtus kolme bussiga: number 51 libises kraavi Rimmu lähistel, number 60 Karuse peatuses enne Pärstit ja number 68 Savikoti lähistel. Heinlehe sõnul inimesed kraavi libisenud bussides viga ei saanud. Ka sõidukid jäid terveks, kuid firmal tuli kanda kulutusi nende väljatõmbamiseks.

«Kõrvalteedel oli hommikul olukord hull, täitsa SOS!» lausus Heinleht. «See oli teemeeste tegemata töö.»

Kolga-Jaani suunduv buss keeras libeduse pärast Vaiblast tagasi ja ning buss number 66 sõitis vaid Vasara asulani. Väljumata jäid bussid number 35, mis suundub Viljandist Mustapali kaudu Mustlasse, ning number 12, mis sõidab Viiratsi ja Paistu vallas.

Lääne teedekeskuse Viljandi osakonna juhataja Allan Allik ütles, et bussiliiklusega teedel peab libedatõrje olema tehtud hiljemalt 24 tunni jooksul libeduse tekkimisest.
«Töövõtja, osaühing Sakala Teed täitis nõude tähtajaks, aga päris rahul me muidugi pole,» tõdes juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles