Algo Kärp alustab teadmatuses

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Priit Simson / Postimees

Homme algab selle suusahooaja tähtsaim mõõduvõtt «Tour de Ski». Tarvastu valla mees Algo Kärp tunnistas, et enne avaetappi pole tal oma valmisolekust õiget ülevaadet.

Saksamaal Oberhofis algaval suusatuuril stardib Eestist seitse meest ja kaks naist. Enamikul meie sprindi- ja murdmaakoondislastel pole seni maailmakarikasari sujunud kõige edukamalt. Algo Kärbil ei lasknud viimastel osavõistlustel startida tervisehädad.

Viljandi suusaklubi liikme jutu järgi on tal suurte ootustega hooaeg alanud üpris kehvalt. Pühad kodumaal pere keskel veetnud suusataja pole juba mõnda võistelda saanud ning treeninguteski on olnud lünki.

Novembris koondislaste hulgas laastamistööd teinud viirus kinnitas kanda Algo Kärbi organismis, seepärast otsustas sportlane loobuda Sloveenias Roglas peetud võistlusest.

«Enne haigestumist tundsin end päris hästi ja vormgi paistis olevat korralik, ehkki nüüd on seda keeruline hinnata,» kõneles Kärp.

Jõulupühad perekonna rüpes veetnud ning Otepääl suusatanud Algo Kärp asus eile teele Saksamaale. Ta kinnitas, et enesetunne on hea ja viirus seljatatud.

«Kodus veedetud aeg andis emotsionaalse laengu ja kosutas vaimu, aga mine tea: ehk oleksin pidanud teistega Ramsausse lendama,» arutles Kärp. «Perega oli siiski mõnus ja õieti polegi kodus veedetud aeg olnud ülemäära pikk,» lisas ta.

Võistluspraktikata Kärp tänavu ometi pole: novembris Kuusamos sõidetud sprindis jõudis ta poolfinaali, ent 15 kilomeetri klassikas piirdus 69. tulemusega. Toona suurte koormuste pealt võistelnud suusataja oli võtnud enda sõnul pärast novembri lõpul peetud Kuusamo minituuri taastumisaega ning enne haigestumist oli kõik kulgenud plaanipäraselt.

«Suure tuuri eel pole mul oma valmisolekust õiget aimu, aga tervis on taas korras ja tahtmist kõvasti,» kõneles ta.

Algo Kärbi «Tour de Ski» etapi parim tulemus on pärit 2009. aasta algusest: toona sai ta Itaalias 20 kilomeetri ühisstardiga sõidus 21. koha.

Kui viimastel aastatel olid valutavad põlved muutnud sportlasele vaevarikkaks vabatehnikasõidu, siis kevadel tehtud lõikuse järel saab ta enda jutu järgi sõita ka uisustiili. «Põlved pole enam eriti häda teinud, aga eks aeg-ajalt ole sportlastel ikka valus,» lausus Algo Kärp.

Eestit esindab «Tour de Skil» üheksa sportlast: Peeter Kümmel, Timo Simonlatser, Kein Einaste, Aivar Rehemaa, Algo Kärp, Karel Tammjärv, Eeri Vahtra, Triin Ojaste ja Tatjana Mannima. Võistlused algavad 29. detsembril Oberhofis ja lõpevad 8. jaanuaril Val di Fiemmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles