Abi saab ka pühade ajal

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tervisehäda korral läheb abi vaja ka pühade ajal. Muserduski võib siis tavalisest sagedamini kallale tulla.

Kõigil päevadel ööpäev ringi töötavad nagu ikka kiirabi ja Viljandi haigla erakorralise meditsiini osakond. Kui aga tekivad rasked stomatoloogilised hädad, näiteks tõuseb palavik ja nägu on tugevalt paistes, on esimene koht, kust abi saab, Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakond. Tavalise hambavaluga sinna minna ei tasu, vaid ainult siis, kui on tugeva põletiku kahtlus.

Kogu pühade aja vastab ööpäev läbi perearsti nõuandetelefon 1220. Ooteaegade lühendamiseks on seal tööl tavalisest rohkem meedikuid.

Samuti vastab kogu aeg telefon 626 9379, kust saab nõu mürgistuste korral. Sealt öeldi «Sakalale», et pühade ajal on kõige rohkem tegemist väikeste lastega, kes külla minnes pääsevad olmekemikaalide ligi, või siis unustavad vanemad peotujus oma ravimid ripakile. Seega on paslik vanematele ja vanavanematele südamele panna, et nad hoolitseksid selle eest, et ka väikeste pereliikmete peopäevad ohutult mööduksid.

Kella 13—2 võib murega helistada telefonil 126, kus vastavad psühholoogilise koolituse saanud vabatahtlikud. Kui on lihtsalt vajadus kellegagi rääkida, on see hea võimalus.
Kõnedele peaks vastama ka psühholoogilise kriisinõustamise telefon 631 4300.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles