Noorte tegijate seas valitses konkurents

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maadlustreener Rain Aleksandrovi õpilane Sten Orav tegi lõppeval aastal debüüdi rahvusvahelistel tiitlivõistlustel.
Maadlustreener Rain Aleksandrovi õpilane Sten Orav tegi lõppeval aastal debüüdi rahvusvahelistel tiitlivõistlustel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa lõppeva aasta parimad noorsportlased on kergejõustiklane Kätlin Tõllasson ja maadleja Sten Orav. Spordisündmuste seast tõsteti esile augustis Viljandis korraldatud «Bigbank Kuldliiga» finaal ning aasta tegijaks pärjati taas kohalik rattaklubi.

Noorsportlase valimiskriteeriumi järgi võis aasta nominendiks seada noore, kes on sündinud 1993. aastal või hiljem. Tüdrukuid oli esitatud viis ja poisse seitse.

Tütarlastest pälvis teist aastat järjest selle tunnustuse Tallinnas Audentese spordigümnaasiumis treeniv ja õppiv Kätlin Tõllasson. Hooaja suurimad saavutused pärinevad tal Euroopa juunioride meistrivõistlustelt, kus ta teenis kettaheites kaheksanda koha. Samuti võitis ta Eesti täiskasvanute tiitlivõistlustel hõbeda.

Omaealiste ehk juunioride konkurentsis on Tõllassonil ette näidata meistrivõistluste kuldmedal nii kettaheites kui kuulitõukes. Praegu pealinnas Ants Kiisa käe all harjutav neiu kuulub Viljandi spordiklubi Staier koosseisu ning tema kohalik treener on Ants Kuusik.

Saavutusterohke hooaeg oli ette näidata ka ülejäänud viiel noorteklassi naissportlasel.

Parimaks tunnistatule pakkus tublit konkurentsi sõudja Gitta Kivilaan.
Üpris tihedaks võib nimetada aasta noormehe valimisi. Parimaks pärjatud maadleja edu polnud mullu sama tiitliga pärjatud kergejõustiklase Martin Männiku ees kuigi suur.

Viljandimaa aasta noor­sportlasel Sten Oraval on ette näidata Euroopa ja maailma kadettide vabamaadluse meistrivõistlustelt teenitud 8. ja 11. koht. Viljandi spordikooli treeneri Rain Aleksandrovi õpilane on kadettide klassis Eesti meister ja Baltimaade karikavõitja.

Viljandimaa aasta spordiürituseks pürgis kolm ettevõtmist: kergejõustikuvõistluse «Bigbank Kuldliiga» finaal, jalgratturite Balti velotuuri «Baltic Chain Tour 2011» viimane, Viljandis korraldatud etapp ning spordiseltsi Kalev võimlemispidu.

Suurima toetuse pälvis augusti algul staadionile hulga publikut ja esindusliku koosseisu meelitanud kergejõustikuvõistlus «Bigbank Kuldliiga».

Aasta tegijaks osutus nelja teise nominendi ees üpris suure eduga taas uisunädala ja pühapäevaste jalgrattamatkade korraldaja Viljandi rattaklubi.

Viljandimaa parimate sportlaste pidulik tunnustamine leiab aset 7. jaanuaril pärimusmuusika aidas. Meene saavad ka spordialade tublimad.

PARIMAD

Viljandimaa spordiaasta tunnustuse teenisid
• Mari-Liis Graumann — aasta naissportlane
• Kaspar Taimsoo — aasta meessportlane
• Kätlin Tõllasson ja Sten Orav — aasta noorsportlased
• Võrkpallinaiskond Viljandi Metall — aasta võistkond
• «Bigbank Kuldliiga» võistlus — aasta spordisündmus
• Viljandi rattaklubi — aasta tegija
Allikas: Viljandimaa spordiliit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles