Politseinikud kontrollisid sõidukijuhtide kainust

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Esmaspäeval kella 7.30 —9.30 tegid Viljandimaa politseinikud Võhmas sõidukijuhtidele lauskontrolli. Kahetunnise aktsiooni käigus panid Viljandi patrullpolitseinikud alkomeetrisse puhuma 240 roolikeerajat ning seegi kord tuvastati üks alkoholi tarvitanud sohver.

Väärteomenetluse järel ootab seadust rikkunud autojuhti kas kuni 1200eurone rahatrahv, arest või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmine kuni 12 kuuks. Lisaks jäi politsei huviorbiiti üks sõidukijuht, kelle autol polnud kehtivat liikluskindlustust.

Viljandi patrullteenistuse ülemkonstaabel Riho Kampus ütles, et avastada liiklusest paari tunni vältel üks alkoholi tarvitanud juht on halb märk. «Soovin sõidukijuhtidel paluda jõuluvanalt endale alkomeetrit, sest kui pühade ajal ka napsi võtate, saate kvaliteetse alkomeetriga oma kainust testida ning end seadusrikkumisega kaasnevatest sekeldustest säästa,» vahendas Kampuse sõnu ametkonna pressiteenistus.

Lisaks soovitavad Viljandi politseinikud sõidukijuhtidel olla tähelepanelikud ning valida sõiduks mitte ainuüksi liiklusmärke, aga ka teeolusid arvestav sõidukiirus.

Detsembris, mil inimesed on pühademeeleolus ja tendents alkoholijoobes rooli istuda on suurem, korraldavad politseinikud alkoholivastaseid liiklusoperatsioone kogu Euroopas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles