Festivalil jämmib rekordarv noori

Margus Haav
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali üks eredamaid hetki oli eile see, kui üllatusena andis noortele löökpillimängijatele meistriklassi maailma
üks hinnatumaid trummareid Lee Pearson.
Festivali üks eredamaid hetki oli eile see, kui üllatusena andis noortele löökpillimängijatele meistriklassi maailma üks hinnatumaid trummareid Lee Pearson. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile alanud festival-laager «Koolijazz=Jazzikool» tõi Viljandisse ligi sada muusikahuvilist noort, kellest paljud osalevad sel üritusel mitmendat korda.


Klarnetimängu õppiv Aveli Paide otsustas teist korda laagrisse tulla, sest talle meeldib võimalus eri õppejõudude käe all tarkust koguda. «Siin saab osaleda ka bigbändis,» lisas ta selgituseks.



Eelmisel aastal õppis Aveli Paide veel Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis, kuid tänavu jätkab ta õpinguid juba Viljandi kultuuriakadeemias džässmuusika erialal.



Elleri koolis saksofonimängu õppiv Tanel Koho ütles, et talle jäid eelmisest aastast meelde huvitavad loengud. «Õpin tegelikult klassikalist saksofoni, kuid siin saan tegelda ka džässiga. Mulle meeldib festivali avatud õhkkond ning see, et siin on palju toredaid inimesi,» sõnas ta.



Festivali-laagri õppepealiku Tuulike Agana sõnul leidub tänavuste osalejate hulgas palju neid, kes on üritusel juba mitmendat korda.



«Laagris käinuid jõuab järjest rohkem õppima ka kultuuriakadeemia muusikaosakonda,» rõõmustas Agan.



Homseni kestev festival-laager võib taas uhkeldada varasemast suurema osalejate arvuga. Kui esimesel aastal saabus üritusele 46 noort ja mullu jämmis seal 70 muusikuhakatist, siis tänavu on Eesti eri paikadest tulnuid 83.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles