Euroopa päev tõi suure tunnustuse

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridusministeerium nimetas aasta koostöö laureaadiks Karksi-Nuia noortekeskuse juhataja Indrek Palu, kelle eestvedamisel tähistati maikuus noorte Euroopa päeva.

«Tänukirja ja auhinnaks olnud noore kunstniku maali käisin vastu võtmas üleeile,» rääkis Palu ligi kolmesaja külalisega vastuvõtust Eesti arhitektuurimuuseumis, kuhu teda nimeliselt oli kutsutud.

Lihtsalt nii hea asi

Väljavalituks osutumine ei tekitanud noortekeskuse juhatajas imestust. «See oli lihtsalt nii hea asi,» sõnas preemia toonud idee autor Palu.

Karksi-Nuiast koordineeritud ja 13 Eesti paigas 9. mail asetleidnud Euroopa päev sai kiidusõnu infotehnoloogilise lahenduse eest. Viljandimaalt Karksi vallast jooksis peapilt ja kogu päeva kestel tehti kõikidesse korralduspaikadesse otselülitusi, mis kuvati ühiseks peoks internetilehel.

Palu sõnul sai Euroopa päeva tarbeks loodud koduleht ligi kümme tuhat klikki, mis näitas, et keskkond oli populaarne.

«Meil oli ametis kuussada inimest,» selgitas ta, et oma osa said nii Karksi valla noored kui täiskasvanud. Kogu Eestis tegutses projekti heaks üle kolme tuhande inimese.

Kohalikele kaasaaitajatele Karksi-Nuia noortekeskusesse jääb sündmust meenutama tänuvastuvõtul kingitud maal.

Üks auhind tõi teise

Euroopa päeva projekt sai eelmisel nädalal aasta koostööna auhinna ka Viljandimaa tasandil. «Maakondlik preemia oli üks etapp,» ütles Palu. «Seal vaadatakse parimad välja ja saadetakse üleriigilisele tasandile.»

Palu algatatud Euroopa päeva korraldamine valiti laureaadiks kümne kandidaadi seast, kes pretendeerisid aasta koostöö auhinnale.

Kokku üheksat noortevaldkonna edendamisele kaasa aidanud organisatsiooni ja isikut tunnustati kolmes kategoorias: noorsootöö aasta tegu, parim koostööprojekt ja noorsootöö arendamisse pikka aega panustanud noorsootöötaja.

Aasta teo tiitli vääriliseks osutusid Tartumaa noorte suvetelk ja mittetulundusühing Oti Ralliklubi Kärlas ning päästeameti korraldatavad noorteringid- ja laagrid.

Parima koostööprojekti tiitli pälvisid mittetulundusühingu Tahe Teha vabatahtlike laager ning selle juhatuse liige Reima Nõmmik. Aasta koostöö laureaadiks nimetati Indrek Palu kõrval Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna eestvedamisel peetud UNICEFi sinine nädal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles