«Sakala» veebiväljaandes tuleb väitlus noorte lahkumise üle

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud noored kolivad Viljandist suurematesse linnadesse.
Paljud noored kolivad Viljandist suurematesse linnadesse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval kell 12—14.30 väitlevad Hillar Sein ja Randel Länts «Sakala» internetiküljel selle üle, kas noorte äraminek Viljandimaalt on paratamatus.

Viljandi volikogu liige, praegu Brüsselis töötav Randel Länts kaitseb seisukohta, et noorel pole põhjust Viljandimaalt välja rännata, Ugala teatri direktor Hillar Sein aga väidab vastupidist.

«Sakala» korraldab online-väitluse koostöös Eesti väitlusseltsiga.

Läheneva rahvaloenduse valguses soovib Eesti väitlusselts koos statistikaametiga tõstatada arutelu erinevatel rahvastikuga seotud teemadel. Varasemad online-debatid on peetud «Postimehes», «Pärnu Postimehes» ja venekeelses «Postimehes». Arutelu all olnud näiteks vananemine, iibeküsimused ning ääremaastumine.
Rahvaloendus saab alguse 31. detsembril sel aastal ning kestab tuleva aasta 31. märtsini. Esmakordselt toimub esimese kuu jooksul ka e-loendus, kus enda andmed saab kirja panna internetis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles