Play-In kasiino sulges Viljandis uksed

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval veeretasid kolimisfirma töömehed kasiino Play-In automaadid veokile ning edaspidi pole ei mängusaali
klientidel ega töötajatel sinna enam asja.
Kolmapäeval veeretasid kolimisfirma töömehed kasiino Play-In automaadid veokile ning edaspidi pole ei mängusaali klientidel ega töötajatel sinna enam asja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval tõstsid kolimisfirma töölised veoauto furgooni Viljandis Tartu tänava alguses tegutsenud kasiino Play-In automaadid, sest ettevõte lõpetas tegevuse.


Eesti hasartmängude korraldajate liidu tegevdirektor Tõnis Rüütli tõdes, et mängukohtasid tõmmatakse koomale kõikjal Eestis, mitte ainult Viljandis.



«Eelmisel aastal jäi riigis vähemaks 532 mänguautomaati ja tänavu jaanuariga kahanes nende arv veel umbes saja võrra,» nentis ta.



Kasiinode sulgemiseks on kaks põhjust. Esiteks mõjutab neid majanduslangus, mis on mängijate hulka tublisti kahandanud. Teiseks hakkas käesoleva aasta algul kehtima uus hasartmänguseadus, mis seab kasiinodele senisest märksa karmimad tingimused.



Kui veel mullu võis hasartmängude korraldamise loa saada kaheksa automaadiga, siis tänavu peab neid olema vähemalt 20 ja järgmisel aastal tõuseb alampiir 40-ni. Väiksematesse kohtadesse nii palju aparaate ei mahu ja ainuüksi see asjaolu sunnib neid uksi kinni panema või vastupidi — ruumi lisaks hankima.



«Laienemise juures tuleb aga arvesse võtta ka seda, et ühe mänguautomaadi hind algab 200 000 kroonist ja ükskõik, kas masinal mängitakse või mitte, peab selle eest iga kuu maksma 7000 krooni hasartmängumaksu,» sõnas Tõnis Rüütli.



Rüütli sõnul võib Viljandi Play-Ini sulgemisel olla kolmaski põhjus: liitumine. Nimelt kuuluvad Play-In ja mõne aasta eest Viljandisse laienenud Admirali kasiinokett samadele Austria omanikele. Ka kahel ülejäänud Viljandi mängukohal, Videomatil ja Grand Prix’l, on Rüütli sõnul üks omanik, kes on samuti Austriast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles