Kuldne trio käis tulejoonel

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi spordikooli laskja Anne-Liis Borgmann teenis Eesti täiskasvanute karikavõistlustel teise koha ning võitis koos Janika Braueri ja Kairi 
Heinsooga Viljandi klubile võistkondliku meistrikulla.
Viljandi spordikooli laskja Anne-Liis Borgmann teenis Eesti täiskasvanute karikavõistlustel teise koha ning võitis koos Janika Braueri ja Kairi Heinsooga Viljandi klubile võistkondliku meistrikulla. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi laskurklubi naiskond pärjati Eesti õhkpüstolist laskmise võistkondlike meistrivõistluste kuldmedaliga, indi­viduaalvõistlusel tegi 17aastane viljandlanna Anne-Liis Borgmann oma parima tulemuse.

Laupäeval Tartumaal asetleidnud Eesti individuaalsetel õhkrelvadest laskmise karikavõistlustel ja võistkondlikel meistrivõistlustel võitjaks tulnud Viljandi kolmeliikmelises esinduses parima tulemuse saanud Anne-Liis Borgmann pälvis individuaalvõistlusel hõbekarika.

Oli võite ja põrumisi

Viljandi laskurklubi ja spordikooli treeneri Ellen Kangilaski sõnul õnnestus naiskonnal täita seatud eesmärk ning kaitsta mullust ja tunamullustki tiitlit. «Seesama kolmik teenis võistkondliku kulla ka tänavu suvel sportpüstoli laskmises,» lisas ta.

Viljandi esimene võistkond Anne-Liis Borgmann, Janika Brauer ja Kairi Heinsoo kogus 1075 silma, tosina võrra rohkem kui teisena lõpetanud Põlva.

Individuaalselt oli 40 lasuga naiste õhkpüstoli harjutuse parim Veera Rumjantseva Kaitsejõudude spordiklubist, kogudes 377 silma. 17aastane viljandlanna jäi võitjast 13 silmaga tahapoole. Nagu kinnitas Ellen Kangilaski, oli elukutselise laskursportlase päeva parim tulemus ootuspärane.

Anne-Liis Borgmann tegi enda sõnul õnnestunud võistluse. Seda tõendab harjutuse uus isiklik rekord (364 silma), mis andis talle noorteklassi mitme tiitli ja medali kõrvale esimese individuaalse esikolmikukoha täiskasvanute konkurentsis.

«Anne-Liis tegi tõepoolest väga hea võistluse,» kiitis hõbekarika teeninud õpilast ka treener.

Ühtlasi said Viljandi paremad esindajad individuaalvõistlusel neljanda ja viienda tulemuse. Esimesena kolmikust välja jäänud Janika Brauerit lahutas pronksist üks silm. Sama suur oli tema edu Ellen Kangilaski ees.

«Mina olin tulejoonel kohatäiteks,» ei pidanud staažikas treener oma head individuaalset tulemust eriti tähtsaks. «Tingimused olid seekord keerulised: tiirus oli valgustus kehvavõitu, mistõttu paljude tugevate laskjate saavutused jäid suhteliselt kesiseks,» selgitas Ellen Kangilaski. «Mina tegin oma tulemuse, Janikal see ei õnnestunud,» lisas ta.

Treenerist ning kahest õpilasest, Epp Mauringust ja Elisa Pangsepast moodustatud Viljandi laskurklubi teine koosseis sai võistkondlikult viienda tulemuse.

Noormehed võitlesid visalt

Meeste võistkondlikel meistrivõistlustel tulid Viljandi spordikooli poisid kõrgele kuuendale kohale. Nende juhendaja jutu järgi polnud individuaalsed kohad tihedas konkurentsis kõige kõrgemad, kuid tulemused olid sellest hoolimata korralikud.

Veel noorteklassi kuuluvatest poistest sai Allar Mürk 60 lasuga harjutuses uueks isiklikuks rekordiks 550 silma ning esimest korda 60 lasuga harjutust võistlustingimustes teinud Allan Puusild kogus 527 silma. Lisaks neile kahele kuulus Viljandi võistkonda Kristjan Juurik, kes sai kirja 546 silma.

Viljandi laskesportlased jätkavad uue aasta algul peetavateks meistrivõistlusteks valmistumist. Juba jaanuari lõpul selguvad riigi meistrid juunioride ning mõni nädal hiljem täiskasvanute arvestuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles