Eesti Post müüs Viljandi postimaja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Posti- ja logistikaettevõte müüs pärast mitut luhtunud läbirääkimist enampakkumise teel 561 000 euro eest Viljandi kesklinnas asuva postimaja aktsiaseltsile Viljandi Centrum.


«Eesti Post jätkab üürnikuna teenuste pakkumist samas majas,» ütles postiettevõtte kinnisvarakomisjoni esimees Kalle Kasekamp. Tema sõnul ei vastanud kinnistus riigiettevõtte vajadustele postiteenuste osutamisel ja pinna kasutamine ei olnud efektiivne. «Hoone on Eesti Postile liiga suur ning ettevõte ei soovi jätkata kinnisvara haldamist omanikuna, Viljandi Centrumil on võimalik hoone ümber ehitada.»

Kasekamp lisas, et kuigi kinnistut on püütud müüa peaaegu kolm aastat, tekkisid esimesed tõsised huvilised alles 2010. aasta suvel, toona kahjuks hinnas kokkuleppele ei jõutud.

Praeguses turusituatsioonis on kahtlemata tegemist õnnestunud tehinguga, teatab Eesti Post. Müügist saadud raha saab suunata investeeringuteks, mis aitavad kaasa põhiteenuste parendamisele ja arendamisele.

Eesti Posti strateegiline soov on võõrandada ebaotstarbekas kinnisvara ning olla üüripindadel seal, kus liiguvad inimesed. Postiettevõttel on 63 kinnistut üle riigi.

Ettevõtte kinnisvaraga seonduvad teemad on nõukogu otsustuspädevuses. Eesti Posti nõukokku kuuluvad esimehena Meelis Atonen, Viljandi Centrumi aktsiaselts osanik Tauno Tuula, Toomas Leito, Vello Väinsalu, Mart Maastik, Olle Koop ja Mario Lambing.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles