Kultuurkapital jagab auhindu Viljandis

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kultuurkapitali juhataja Raul Altmäe
Eesti kultuurkapitali juhataja Raul Altmäe Foto: Kaarel Kala/Sakala

Eesti kultuurkapital annab eeloleval laupäeval Viljandi pärimusmuusika aidas kätte 2008. aasta preemiad ning tegemist on esimese korraga, mil see pidulik üritus leiab aset väljaspool Tallinna.


«Pärimusmuusika keskus avati äsja ning kindlasti on see üks meie rahvuskultuuri kantse,» rääkis kultuurkapitali juhataja Raul Altmäe. «Kui otsustati, et seekord anname aastapreemiad kätte väljaspool Tallinna, oli variante päris mitu. Viljandi kasuks räägib ka see, et tegemist on üsna Eesti keskpunktis asuva linnaga.»

Alates 1995. aastast annab kultuurkapital välja aastapreemiaid, mis määratakse aasta jooksul kõige rohkem silma paistnud kultuuritegelastele. Tunnustust jagatakse arhitektuuri, audiovisuaalse kunsti, helikunsti, kirjanduse, kehakultuuri ja spordi, kujutava ja rakenduskunsti, näitekunsti ning rahvakultuuri vallas.

Aastapreemiad jagunevad kultuurkapitali aastapreemiateks ja sihtkapitalide aastapreemiateks.

Iga sihtkapital esitab kultuurkapitali aastapreemia määramiseks oma kandidaadid ja kultuurkapitali nõukogu valib igast valdkonnast ühe laureaadi. Välja antakse kaheksa aastapreemiat.

Sihtkapitalide aastapreemiad määrab iga sihtkapitali nõukogu. Keskmiselt annab sihtkapital välja kümmekond aastapreemiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles