Politsei pöörab tähelepanu roolijoodikute tabamisele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei pöörab joobes juhtide tabamisele endiselt suurt tähelepanu.
Politsei pöörab joobes juhtide tabamisele endiselt suurt tähelepanu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Käesoleva nädalaga algas liikluspolitseinike koostöövõrgustiku TISPOL alkoholi ja narkootikumide teemaline ühisoperatsioon, mille ajal kontrollitakse mootorsõidukijuhte kogu Euroopas.


Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametniku Riho Tänaku sõnul on selliste ühisoperatsioonide korraldamine oluline, sest samal ajal pööratakse tähelepanu samadele liiklusprobleemidele kogu Euroopas ning see avaldab üldisele liikluskultuurile suuremat mõju.

Alkoholivastast liiklusoperatsiooni korraldatakse tavapäraselt juunis ja detsembris, mil inimesed on pühademeeleolus ning tendents alkoholijoobes rooli istuda suurem.

«Tahamegi oma kontrolliva tegevusega meelde tuletada, et alkohol ja rool omavahel kokku ei sobi. Joobes juht on ohtlik iseendale ja kaasliiklejatele,» toonitas Riho Tänak. «Näiteid sellest, kus sõidukijuht ei ole oma tegevusele aru andnud, ei pea kaugelt otsima. Esmaspäevase kontrollreidi käigus lapsi vedanud bussijuhil tuvastatud joove räägib kõigest muust kui vastutustundlikkusest,» tõi Tänak näite.

TISPOLi teemanädal kestab 18. detsembrini ning selle ajal teevad kõikide prefektuuride ja korrakaitsepolitseiosakonna politseinikud sihtsuunitlusega operatsioone joobes mootorsõidukijuhtide avastamiseks.

TISPOL on Euroopa liikluspolitseinike koostööorganisatsioon, mille liikmed teevad teemanädalatel samasuguse sisuga tegevusi kõigis Euroopa riikides. Koostöö eesmärk on vahetada kogemuste ning hinnata liikluskontrollide tulemusi ühiselt Euroopa riikide kaupa. Samuti teevad Euroopa liikluspolitseinikud tihedat koostööd liikmesriikide seaduste ühtlustamiseks sõidukijuhtide joobe kvalifitseerimise ja piirmäärade osas. Eesti politsei on TISPOLi liige 2009. aastast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles