Karksi-Nuia noorte päralt on kirev maja

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambli Tuulepuu liikmetele on noortekeskuse võimalused ja mängulauad juba tuttavad, sest enne ametlikku avamist salvestasid nad sealses muusikastuudios oma heliplaati.
Ansambli Tuulepuu liikmetele on noortekeskuse võimalused ja mängulauad juba tuttavad, sest enne ametlikku avamist salvestasid nad sealses muusikastuudios oma heliplaati. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile, 12. kuu 12. päeval avati Karksi-Nuias noortekeskuse renoveeritud maja, mis oma kireva välimuse ja senisest paremate võimalustega kutsub noori tänavalt tuppa aega veetma.

«See on maagiline kuupäev,» põhjendas noortekeskuse juhataja Indrek Palu juba varem, kui avamispäeva valiti.

«Ja miks mitte, kui selline eriline kuupäev on varnast võtta,» kostis Karksi valla tegus noor Signe Pugal.

Värviline noortekeskus

«Muidu on keskväljaku poolt tulles vaatepilt hall, hall, hall, aga jõuad siia ja maja kohe särab!» lausus Kitzbergi gümnaasiumi direktor Jaak Israel, silmitsedes lasteaia ja kooli vahel seisvat renoveeritud heledat hoonet, millel püüavad pilku lõbusad sinised, kollased ja punased geomeetrilised kujundid.

Karksi-Nuia noortekeskus alustas 2007. aastal tegevust endises lasteaiahoones. Aegamööda hakkas see ühest otsast hallitama ning teisest ära vajuma. Tänavu maikuus läks lahti renoveerimistöö ning detsembri alguseks valmis vanas hoonetiivas maast laeni akende ja peegelseinaga saal, kus saab näiteks tantsutrenni teha.

«Nüüd on kohe uhke näidata, et meil on selline maja,» lausus Signe Pugal, kelle Karksi-Nuia noortekeskuse juhataja Indrek Palu oli kutsunud eilsel avamistseremoonial linti läbi lõikama.

«Poisid juba küsivad, kas ja millal nad breiktantsu tegema võivad tulla,» rääkis keskuse noorsootöö spetsialist Eneli Põder ja lisas, et ruumide kasutamine on tasuta. «Aga siis ei tohi ka huvitegevuse korraldajad osalistelt ise raha küsida,» täpsustas ta.

Lisaks seintele on Põdra ütlemist mööda uuenenud ka maja sisu. Ta tõi näiteks ülemise korruse, kus on aktiivsete õpilaste koosolekute ja meisterdamistuba ning helistuudio.

«Me oleme palju asju juba enne avamist ära katsetanud,» tunnistas Eneli Põder. Saalis prooviti line-tantsu ja muusikatoas salvestasid rahvamuusikaansambli Tuulepuu  liikmed heliplaati.

Ansambli neiud laususid, et kuigi nad varem väga agarad noortekeskuses käijad polnud, näib uus ja ilus hoone ligitõmbav, eriti talvel.

Päästab bussijaamast

«Noortekeskus päästab pättustest,» lausus Kitzbergi gümnaasiumi abiturient Kaisa Vallas ning ta klassiõde, õpilasesinduse juhtkonna liige Terttu Tammaru täiendas, et siis ei jõlguta enam nii palju bussijaamas.

«Muidugi ei hakka siin käima ainult need noored, kes muul ajal bussijaamas istuksid,» selgitas Karksi noor ja kultuuriakadeemia tudeng Martin Sarv, kes oli oma sõnul enne remonti ja on ka tulevikus sage noortekeskuse külastaja.

Signe Pugal arvas, et selles majas kooskäimine ühendab. «Tekib tegus sõprus- ja seltskond,» kinnitas ta ja lisas, et ühistegevusena on ellu viidud noorte välisvahetusi: siinsed noored on käinud välismaal ning vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles