Hollandi lastele toob kinke püha Nikolaus koos oma mustade abilistega. Seljas on tal kuldsete tikanditega punane sametmantel, mille alt paistab lumivalge pitsiline särk. Tal on jalas parimad saapad ja käes lumivalged kindad. Parema käe keskmises sõrmes kannab ta suurt rubiiniga pitsatsõrmust ning käes hoiab kuldset saua. Tema peakattele on tikitud kuldne rist.
Hollandi lastele toob kinke püha Nikolaus koos oma mustade abilistega. Seljas on tal kuldsete tikanditega punane sametmantel, mille alt paistab lumivalge pitsiline särk. Tal on jalas parimad saapad ja käes lumivalged kindad. Parema käe keskmises sõrmes kannab ta suurt rubiiniga pitsatsõrmust ning käes hoiab kuldset saua. Tema peakattele on tikitud kuldne rist. Foto: Internet

Vahetusõpilasena Hollandis elav viljandlanna Brita Siimon võis rõõmustada: ööl vastu tänast tõi seal headele lastele kinke kuldsete kaunistustega punast piiskopimütsi kandev Sinterklaas.

Tava 6. detsembril kinke jagada toetub ajaloolisele isikule, hea- ja imetegijale püha Nikolausele, kes oli I sajandil Väike-Aasias Myra linna piiskop.

Copy