Maavanem otsib koolidesse jõudmise võimalust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi maavalitsuse esialgset ideed viia vaktsiin koos süstijaga õpetajatele kooli, ähvardas veel eile ennelõunal läbikukkumine, sest haigla ei leia võimalust kõiki maakonna koole läbi sõita.

Eile istusid haiglas ühise laua taga nii raviasutuse nõukogu, juhatus kui maavanem ning haigla esindajad jäid seisukohale, et vaktsineerimine saab aset leida nende kehtestatud reeglite järgi ning seega peamiselt Jämejalal haigla kabinetis.

Pärastlõunal sai aga maavanem Lembit Kruuse enda sõnul rõõmustava sõnumi, et haigla on nõus andma vaktsiinidoose ka välja. See tähendab, et maavalitsus palub ravimifirmal saata kõik doosid haiglasse ning terviseameti abiga saab neid vajaduse korral maakonda laiali vedada.

Haiglajuht Ülle Lumi oli samal ajal arvamusel, et haigla ei tohi ravimiseaduse kohaselt vaktsiini siiski välja anda. «Või siis ainult terviseameti kirjalikul loal ja sotsiaalministeeriumi teadmisel,» lisas ta.

Maavanema sõnul on eesmärk vaktsineerida võimalikult palju inimesi võimalikult kiiresti, sest kollatõve leviku piiramiseks on see väga vajalik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles