Tarvastu valla suusamees avas maailmakarikasarja punktikonto

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Toomas Huik

Pühapäeval lõppenud murdmaasuusatajate raske katsumus «Tour de Ski» lisas maailmakarikasarja punktiomanike sekka ka Tarvastu vallast pärit Algo Kärbi.


Oma sportlaskarjääri esimesed rahvusvahelise suusaföderatsiooni maailmakarikasarja punktid teenis Viljandi suusaklubi 23-aastane liige Algo Kärp laupäeval Itaalias Val di Fiemmes suusatuuri kuuenda etapina kavas olnud 20 kilomeetri ühisstardiga klassikasõidus, mille ta lõpetas 21. kohaga.



Paraku ei õnnestunud eile koduteele asunud Kärbiga ühendust saada. Küll aga jagas südi sõidu eest talle tunnustust Eesti meeste murdmaasuusatamise koondise peatreener Mati Alaver.



«Algo tõestas laupäevase sõiduga nii endale, treeneritele kui suusaliidule, et temas on seda, mis võimaldab sihipärast tööd tehes rahvusvahelise klassiga murdmaasuusatajate sekka tõusta,» lausus ta.



Loodetavasti on rahvusvahelises konkurentsis oma elu kõrgeima koha teeninud Algo Kärbi paremad sõidud veel ees, ent taset, kus võiks igal maailmakarikaetapil 30 parema sekka pääsemist loota, tuleb Mati Alaveri sõnul veel oodata.



«Praegu on Algolt seda veel ebareaalne loota. Vastupidavusalal nõuab taseme tõstmine sellele piirile pikaajalist rasket ja visa tööd,» selgitas ta. «Töökust aga Algol jagub. Nagu ta vanemadki, on ta heas mõttes eesti tööka talupoja võrdkuju.»



Mati Alaver tunnistas, et Algo Kärbi õnnestunud 20 kilomeetri ühisstardiga sõit polnud talle eriline üllatus, sest korralikke tulemusi oli ta sel hooajal ennegi näidanud.



«Algo sõitis hästi «Suverullil», hooaja avavõistlusel Muonios ja Kuusamoski. Sõitu Val di Fiemmes võib aga nimetada juba heaks rahvusvahelise klassi tulemuseks,» rääkis ta.



Seitsmest etapist koosnenud ja pühapäeval lõppenud «Tour de Ski» üldarvestuses sai Algo Kärp 42. koha. Parima eestlasena lõpetas Jaak Mae 12. kohaga. Aivar Rehemaa oli kokkuvõttes 17. ja Andrus Veerpalu 20.


Tuuri võitis šveitslane Dario Cologna norralase Petter Northugi ja sakslase Axel Teichmanni ees.



Algo Kärbi järgmised võistlusstardid on Eestis. Ees seisavad Eesti meistrivõistlused ning 24. ja 25. jaanuaril Otepääl peetav maailmakarikavõistluste etapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles