Massimõrvar Breivik on süüdimatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Norra psühhiaatrite arvamust mööda on massimõrvar Anders Behring Breivik süüdimatu ja see tähendab, et vangla asemel võib teda oodata ees sundravi.

Eile avalikustatud aruande põhjal oli Breivik 22. juulil asetleidnud Oslo pommirünnaku ja Utøya saare veresauna ajal psühhoosis, vahendas ajaleht «VG».

Siiski pole Oslo ringkonnakohtul sundi aruandega arvestada, see on pigem nõuandev materjal. Lisaks peab dokumendi kohta langetama otsuse kohtumeditsiiniline komisjon.

Kohtupsühhiaatrid küsitlesid Breivikit 13 korda. Psühhiaater Torgeir Husby ütles, et psühhiaatritel ei olnud Breiviki süüdimatuses mingit kahtlust.

Raport on 230leheküljeline ja see on tõenäoliselt kõige laiaulatuslikum psühhiaatriline ülevaade, mis Norras tehtud.

Kohtuprotsess massimõrvade üle algab järgmise aasta aprillis. Teoreetiliselt võib prokurör nõuda Breiviki seisundi kohta uut uuringut, mille alusel võiks talle vangistust nõuda. Kui kohus otsustab aga aktsepteerida eile saadud aruannet, kujuneb kevadine protsess lühikeseks.

Anders Behring Breivik tappis juulis 77 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles