Betti Alveri stipendium tuli akadeemiasse

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Betti Alveri fondi stipendiaat, praegune kultuuriakadeemia kultuurikorralduse eriala tudeng Virgo Ernits on Jõgeva luulepäevadel osalenud aastaid. Seekord juhtis ta tehnilist meeskonda.
Betti Alveri fondi stipendiaat, praegune kultuuriakadeemia kultuurikorralduse eriala tudeng Virgo Ernits on Jõgeva luulepäevadel osalenud aastaid. Seekord juhtis ta tehnilist meeskonda. Foto: Anatoli Makarevitš / Vooremaa

Jõgeva 19. luulepäevadel «Tähetund» tunnustas Betti Alveri fond stipendiumiga Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilast Virgo Ernitsat.

Praegune kultuuriakadeemia kultuurikorralduse eriala tudeng Virgo Ernits on aastaid sellel  Betti Alverile pühandatud sündmusel osalenud. Läinud nädalavahetusel juhtis ta  luulepäevade tehnilist meeskonda.

Raha kulub kultuurile

Virgo Ernits rääkis, et kui Betti Alveri fondi stipendiumi laureaate välja kuulutati, oli tema tehnikapealikuna parasjagu mikrofonide töökorda seadmisele keskendunud.

«Ruttasin saali, kuid uksest sisse astudes ei teadnud ma stipendiumi saajatest midagi,» meenutas ta. «Ei saanud tükk aega aru, mis toimub. Mõistagi tuli tunnustus suure üllatusena.»

Laureaat soovib osa stipendiumist kasutada selleks, et Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia segakooriga välisfestivalil osaleda. «Plaanin külastada ka Eesti kauneid paiku ja rohkem kultuuri tarbida,» lisas ta.

Stipendiumi suuruse on Betti Alveri fond otsustanud enda ja Virgo Ernitsa vaheliseks siseasjaks jätta.

«Kui ma Jõgeva gümaasiumi abiturient olin, ei teadnud ma kindlalt, millist eriala valida,» rääkis Ernits. «Mõtlesin siis, et mu töö võiks olla midagi, mis ühendaks teatrit, muusikat ja ürituste korraldamist. Nii valisingi kultuurikorralduse eriala,» põhjendas ta Viljandisse tulekut.

Laval algklassidest saadik

Lavalaudadel hakkas Virgo Ernits esinema juba algklassides. Betti Alverile pühendatud luulepäevadel on ta osalenud nii näitlejana kooliteatri Liblikapüüdjad koosseisus kui  korraldusmeeskonnas. Viimasel gümnaasiumiaastal oli ta selle teadustaja.

Virgo Ernits on tuttav ka neile, kes on näinud filmi «Klass» ja sellele järgnenud telesarja «Klass. Elu pärast». Mõlemas filmiloos kehastas ta noormeest nimega Tiit.

Tuleva-aastastel tudengite teatripäevadel on Virgo Ernits korraldustoimkonna liige ja ühtlasi lavapealik.

«Tähetunni» luuleetenduste võistlusel osalesid teiste seas Viljandi maagümnaasiumi trupp Rudiment ja Tarvastu gümnaasiumi trupp. Mõlemaid näiteseltskondi juhendab Andres Linnupuu. Etenduste žüriid juhtis viljandlasest teatrimees ja poliitik Jaak Allik.

ARVAMUS

MAIMU VALDMANN,
Betti Alveri fondi juht

Virgo Ernits on maast madalast seotud Betti Alverile pühendatud luulepäevadega, osalenud siin näitlejana ning aidanud ürituse kordaminekule kaasa oma organiseerimisoskuse ja tehnilise taibuga. Otsustasime mitmekülgsete huvidega noormeest stipendiumiga tunnustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles