345 õpetajat on valmis end vaktsineerima

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollatõve ehk A-hepatiidi vastu on võimalik end vaktsineerida.
Kollatõve ehk A-hepatiidi vastu on võimalik end vaktsineerida. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees


Viimase kahe nädala jooksul on Viljandimaal lisandunud 16 kollatõppe haigestunut ning haiguse edasise leviku piiramiseks vaktsineeritakse lähiajal tasuta neid õpetajaid, kes on selleks soovi avaldanud.

«A-hepatiidi puhang ei ole raugenud,» tõdes esmaspäevasel kollatõve ennetusrühma koosolekul Viljandi maavanem Lembit Kruuse. Viimase kahe nädala jooksul on haigeid juurde tulnud 16. Viljandimaa haigestunute üldarv on tõusnud üle saja, kokku 101 haigestunut.

Maavalitsuse esialgsed läbirääkimised ravimifirmaga GlaxoSmithKline on olnud maavanema pressiesindaja teatel edukad ning firma on nõus teatud tingimustel ennetuskampaaniaga ühinema. Nad pakuvad Viljandimaa koolide ja lasteaedade õpetajatele soodsama hinnaga vaktsiini nii A- kui AB-hepatiidi vastu.

Kooli- ja lasteaiatöötajatele oleks tasuta esimene A-hepatiidivastane süst, mis maksab apteegis umbes 30 eurot, ja teine tuleks 6—18 kuud hiljem neil endil osta. B-hepatiidi vaktsiini puhul oleksid esimesed kaks doosi tasuta ja kolmas tuleks ise osta.

Lembit Kruuse sõnul on tegu vabatahtliku aktsiooniga. Seni on valmisolekust end vaktsineerida lasta teada andnud 345 õpetajat.

Viljandi maavalitsuse, Viljandi haigla ja terviseamet teevad ühiselt ettevalmistusi, et juba järgmisel nädalal saaks õpetajate vaktsineerimisega pihta hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles