Klubi alustas magusa võiduga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval peetakse Viljandi spordihoones Viljandi Metalli saalihoki karikaturniir.
Laupäeval peetakse Viljandi spordihoones Viljandi Metalli saalihoki karikaturniir. Foto: Roger Ote

Saalihokiklubi Viljandi Metall esindusmeeskond alustas Eesti meistrivõistluste teise liiga hooaega Tartus raskelt teenitud 6:5 võiduga.

Neljandat hooaega Eesti saalihoki meistrivõistlustel kaasamängiv viljandlaste harrastusmeeskond oli laupäeval peetud liiga avamängus üle Tartu saalihokiklubi esindusest. Juhendaja Hannes Ilvese sõnul mekkis raskelt tulnud võit eriti magus.

«Mullu saime kogenud tartlastelt kõvasti nahutada ning ka hooaja eel peetud kahel turniiril jäime neile kindlalt alla,» meenutas ta.

Soov on jõuda vähemalt veerandfinaali

Viljandi meeskond kaotas laupäeval maaülikooli spordihoones avakolmandiku 1:2 ning võitis teise 3:2 ja kolmanda 2:1. Võitjate poolel nimetati võitluslikult kulgenud vastasseisu parimaks Sten Koobas, kelle mängijastatistikasse märgiti kaks visatud väravat ning üks väravasööt.

«Ilus hooaja algus,» tunnistas Viljandi saalihokiklubi juht Hannes Ilves.

Nagu varasematel aastatel, on Eesti saalihokiharrastajate tugevuselt kolmandas liigas tänavugi meeskonnad jagatud geograafilisel põhimõttel kahte rühma. Lõuna/Ida grupis, kuhu kuulub ka Viljandi Metall, on kaheksa osalejat. Suurim erinevus on see, et sedapuhku peetakse pärast põhiturniiri kaheksandikfinaale, varem on play-off’i mängud alanud veerandfinaalidest.  

Mullu veerandfinaali jõudnud Viljandi Metall loodab vähemasti sama kaugele trügida ka tänavu. «See on miinimum, ent oleme valmis võitlema kõrgemategi tulemuste eest,» kõneles Ilves.

Suuri muudatusi viljandlaste koosseisus tehtud pole. Võistkonnaga on liitunud üks mängumees, meistriliiga saalihokikogemustega kohalik tennisetreener Ott Ahonen. Samuti on seatud veidi suuremad ootused klubi noorematele mängumeestele, kes alustavad täiskasvanute seas teist hooaega.

Klubi U19 noortemeeskonnast teeb teise liiga turniiril kaasa viis mängijat. Treener Hannes Ilves loodab väljakul sulatada nende noorusliku energia ja vastupidavuse kokku kogenud meeste oskustega. «Kindlasti lisab meile ootusi ka Ott Ahoneni liitmine, ent tema saab meid aidata üksnes siis, kui treeneriamet võimaldab,» kõneles Ilves. «Praegu viibib Ott Ameerikas ning laupäeval teda mängimas polnud.»

Kaotused andsid motivatsiooni

Alanud hooaeg on Viljandi saalihokiklubile eriline veel selle poolest, et debüüdi teevad kaks klubi noortevõistkonda, U15 ja U19 poisid.

Möödunud nädalal omaealiste Eesti meistrivõistlustel kaks esimest kohtumist pidanud Viljandi alla 15aastaste esindus pidi küll vastu võtma võrdlemisi suured kaotused, ent nagu märkis Hannes Ilves, ammutasid meie noored nendest mängudest motivatsiooni treeninguid jätkata. Klubi U19 esindus teeb tiitlivõistlustega algust 1. detsembril.

Viljandi klubi esindusmeeskond peab järgmise liiga kohtumise 11. detsembril Viljandi maagümnaasiumi spordisaalis, kus kohtub mullu esiliigast väljalangenud Tapa võistkonnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles