Poisid võtsid sarja finaalis kaks kulda

, Tuleviku maadlusklubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu valla maadleja Taavi Ülenurm sai Põltsamaal esikoha alla 66kiloste kehakaalus.
Tarvastu valla maadleja Taavi Ülenurm sai Põltsamaal esikoha alla 66kiloste kehakaalus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põltsamaal peetud noorte vabamaadluse seeriavõistluse «Nublust Nabiks» finaaletapil olid Viljandi spordikooli õpilastest oma kaalukategoorias võidukad Kevin Ervald ja Taavi Ülenurm.

Kahe oma kaalus võitjaks tulnu kõrval korjasid Viljandimaa noored spordipoisid turniirilt veel neli teise ja kolm kolmanda koha auhinda.

Kehakaalus alla 35 kilo alustas tänavu mitmel mõõduvõtul väga edukalt esinenud Kevin Ervald seljavõiduga väikemaarjalase Holger Tootsi üle, võitis teises kohtumises kindlalt 13:0 klubikaaslast Kristjan Lustust ning kolmandas ringis 9:0 Kirivere noormeest Kaimar Asu.

Turniiri esikohta otsustaval kohtumisel läks Kevin Ervald vastamisi klubikaaslase Villem Jamnesega, kes oli eelmises kolmes voorus seljatanud kõik vastased.

Finaalmatšis hoidis initsiatiivi Kevin Ervald, kes suutis aktiivse maadlusega vastase seljatada. Samas kaalus jätkas tublilt Kaimar Asu ning teenis sarja finaalvõistlusel kolmanda koha.

Esikoha auhinna sai Põltsamaal ka Tarvastu valla noormees Taavi Ülenurm, kes tuli võitjaks kehakaalus alla 66 kilo.

Olles 12:0 alistanud tallinlase Henry Puusepa, seljatas Ülenurm kahes järgmises vastasseisus klubikaaslase Kevin Aasa ja Alo-Oliver Alase. Esikohakohtumises läks ta vastamisi järvamaalase Hans-Christian Ilvesega. Ehkki eeldada võinuks tasavägist ja tugevat heitlust, suutis viljandimaalane otsustavaks vastasseisuks korralikult häälestuda ja vormistada 10:6 punktivõidu.

Oma kehakaalus oli Põltsamaal võidule väga lähedal ka Viljandi spordikooli õpilane Richard Käosaar, kes pääses kahes eelringikohtumises teenitud seljavõiduga finaali, et võidelda seal esikoha eest jõgevalase Martin Annukiga. Matš algas meie noormehele paljulubavalt, ent lahenes veidi ootamatult. Korralikus eduseisus eksis Richard Käosaar võtet sooritades ning konkurent realiseeris selle osavalt seljavõiduks.

Viljandi spordikooli maadlustreeneri Aarne Kõivu sõnul tuleb noortel ja vähe kogenud poistel selliseid olukordi ette. «Võitma õpitakse kaotuste kaudu,»  ütles ta.
Viljandimaa poistest said sarja finaaletapil teise koha auhinna veel Rainer Rüütel ja Guido Välja.

Rainer Rüütel, kes seekord maadles tavapärasest võistluskaalust veidi raskemas grupis, alustas bravuurikalt ning seljatas kaks vastast. Kahjuks pidi Halliste koolipoiss alla 38kiloste kehakaalu finaalis tunnistama endast tugevamaks kohtlajärvelase Nikita Tsehhonini.

Samuti seljatas kaks eelringivastast Guido Välja ning kaotas alla 53kiloste kehakaalu finaalis kohalikule sportlasele Hendrik Orionile.

Peale eespool nimetatud Kaimar Asu naasid Põltsamaalt kolmanda kohaga ka Kuldar Asu ja Karl Taškin.

AUHINNAD

Võistlussarja «Nublust Nabiks» finaaletapil jõudsid kolme parema sekka järgmised Viljandimaa noormaadlejad.
• Esikoha teenisid Kevin Ervald ja Taavi Ülenurm.
• Teise kohaga lõpetasid Villem Jamnes, Richard Käosaar, Rainer Rüütel ja Guido Välja.
• Kolmandad olid Kaimar Asu, Karl Taškin ja Kuldar Asu.
Allikas: Eesti maadlusliit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles